Cronica serii – Doar 1 milion din cele 50 milioane boxe Alexa vandute de Amazon au fost folosite pentru shopping online

RIP Dumitru Fărcaş.

1. Câştigul salarial mediu net a crescut în iunie, nominal, cu 14,3%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 2.721 lei, dar creşterea reală, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, a fost de 8,4%, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, potrivit datelor transmise marţi de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

2. Preşedinţia consideră că rectificarea bugetară anunţată de Guvern nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului naţional, ci este un instrument de sancţionare a instituţiilor nesubordonate PSD, Guvernul apelând la o formă de sabotaj bugetar, a declarat marţi Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al şefului statului. În ceea ce priveşte reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, aceasta este o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca activitatea unei institutii fundamentale, cu consecinţe grave, a mai spus Dobrovolschi. (News.ro)

3. 11 furnizori mari de internet din Marea Britanie au fost nevoiți să-și modifice reclamele după ce o nouă regulă, intrată recent în vigoare, obliga ISP-urile să comunice vitezele reale ale conexiunilor. În medie vitezele din oferte au scăzut cu 41%. (ArsTechnica)

4. Orașe care au anunțat că interzic mașinile diesel: Copenhaga, de anul viitor, Paris, Madrid, Atena și Mexico City până în 2025. Norvegia, Franța și Marea Britanie au setat 2025, 2040 și respectiv 2050 ca ani in care sa renunte la diesel. Până acum nici o țară nu a luat vreo măsură legislativă, totul este la nivel declarativ. (Quarz)

5. ”Oricine face afaceri cu Iranul nu va face afaceri cu Statele Unite. Eu cer pacea mondială, nimic mai puţin”, a scris președintele Trump pe Twitter, într-un nou avertisment pentru ţările care fac comerţ cu Iranul, după ce astăzi au intrat în vigoare sancțiunile impuse de Statele Unite. (BBC)

6. Numărul de tranzacţii imobiliare înregistrate în luna iulie în România a fost de 44.430, cu 17% mai mic decât în aceeaşi lună a anului trecut, arată datele transmise azi de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. (News.ro)

7. Comisia Europeană va analiza dacă este necesar să ia măsuri în vederea introducerii unui încărcător comun pentru telefoanele mobile, din cauza lipsei de progrese din partea producătorilor de telefoane, a declarat comisarul pentru concurență Margrethe Vestager. Executivul UE a cerut de peste 10 ani introducerea unui încărcător comun, motivând că încărcătoarele vechi sunt sursa a peste 51.000 de tone de deșeuri electronice pe an și că încărcătoarele diferite sunt un inconvenient pentru utilizatori. (Profit.ro)

8. Autoritățile britanice au constatat că cetățenii lor cumpără medicamente online cu rețete obținute prin e-mail de la medici români și bulgari și încearcă acum să schimbe rapid legislația pentru a opri această practică. Potrivit Comisiei pentru Calitatea Serviciilor de Îngrijire din Marea Britanie, britanicii pot cumpăra pe Internet medicamente puternice, printre care și unele care provoacă dependență, fără consultații amănunțite, cu acordul online al unor medici din alte țări. (Profit.ro)

9.  Deși a vândut 50 milioane de boxe smart Alexa, doar 2% dintre aceste boxe, adică 1 milion, au fost folosite pentru a face cel puțin o comandă pe Amazon, iar 90% dintre cei care au comandat nu au mai revenit cu a doua comandă.  (Quarz)

10. Staţia Internaţională Spaţială va putea fi văzută pe cerul Bucureştiului până pe 22 august, potrivit site-ului oficial al NASA. În această seară, de la ora 22.07 Staţia poate fi văzută pentru trei minute. Miercuri, de la ora 21.16, SIS poate fi urmărită patru minute, iar joi, la ora 21.08, este vizibilă trei minute. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul a discutat în ședința de miercuri plafonarea prețului la gaze naturale – Cronica serii
Deficitul comercial a depășit 5 miliarde euro pe primul trimestru din acest an – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău