Cronica serii – Donald Trump a vrut să retragă SUA din NATO

Euro a atins un nou nivel record: 4,6822 lei

1. New York Times scrie ca, de mai multe ori, pe parcursul anului trecut, președintele Trump a discutat despre retragerea Statelor Unite din NATO. (Link)

2. Economia Germaniei a crescut anul trecut cu 1,5%, cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani. În 2017 creșterea a fost de 2,2%. (CNBC)

3. Dacia a anunţat că un număr de 13.303 de modele Logan II, Dokker şi Lodgy, din România, trebuie rechemate în service din cauza unor posibile probleme la airbag-uri, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. (News.ro)

4. Netflix a anunțat o creștere a prețului pentru toate planurile tarifare, de minim 1 dolar. În acest moment pe contul din România încă nu apar noile tarife. Ultima oară când Netflix a crescut prețurile a fost în Octombrie 2017. (WSJ)

5. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Donald Trump pentru a asigura o zonă tampon de 32 km la granița cu regiunile din Siria controlate de forțele kurde. (BBC)

6. China a cerut unora dintre companiile sale de stat să evite deplasările în Statele Unite şi în ţările aliate ale SUA şi să ia măsuri suplimentare de protejare a dispozitivelor mobile, atunci când călătoresc. (News.ro)

7. România se situează pe primele locuri în Uniunea Europeană în privința ponderii femeilor care conduc ferme, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În 2016, țările din UE cu cel mai ridicat procent de femei care conduc ferme erau Letonia și Lituania (ambele cu 45%), România (34%), Estonia (33%), Italia (32%), Austria (31%) și Portugalia (30%) iar cel mai scăzut se înregistra în Olanda (5%), Malta (6%), Danemarca (8%) și Germania (10%). La nivelul UE procentul era de 28% în 2016. (Profit.ro)

8. Polul Nord magnetic s-a deplasat atât de mult în ultimii ani încât cercetătorii sunt obligați să refacă hărțile din 2015 folosite la navigație. Deplasarea s-a făcut dinspre coasta de nord a Canadei spre Siberia. (Link)

9. Numărul de șacali prezenți în Europa a ajuns la aproape 120.000. Comparativ, pe continentul nostru se află aproximativ 17.000 lupi. (NYTimes)

10. Simona Halep s-a calificat în turul 2 de la Australian Open. Este prima victorie a liderului WTA din ultimele 5 luni. Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu au părăsit competiția fiind învinse în meciurile din primul tur. La masculin, Marius Copil s-a calificat în turul 2.

Numărul serii: Astăzi se împlinesc 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Fotografia serii: Astăzi se împlinesc 10 ani de când un Airbus A320 aparținând US Airways a aterizat în râul Hudson, New York City, Steven Day/Associated Press:

Cronica serii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – si-a revenit Djokovic
Cronica serii – Economia românească a crescut în al treilea trimestru cu 4,3%

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău