Cronica serii – Dragnea: Nu vom pierde majoritatea parlamentară

Am pus două știri la 8, vă rog feedback pe care o preferați, pentru a înțelege mai bine direcția către care trebuie să se îndrepte cronica, mulțumesc.

1. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut astăzi că majoritatea parlamentară nu se va pierde la întrebarea cum comenteaza îngrijorările exprimate în acest sens de către liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în urma excluderilor din PSD. (News.ro)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, referindu-se la acuzaţiile lansate la adresa sa de Liviu Dragnea, că „acest infractor, Dragnea, care s-a cocoţat în fruntea statului, progresează semnificativ în domeniul fake news” şi că acesta este disperat pentru că apar tot mai multe informaţii despre infracţiunile pe care le-a comis, astfel că încearcă, prin manipulare, să aducă în atenţie alte lucruri. (News.ro) Iohannis a făcut mai multe declarații astăzi pe care le găsiți aici și aici.

3. Preşedintele Academiei Române într-un interviu: „Catedrala Mântuirii Neamului este simbolul unităţii noastre istorice întru credinţă şi întru ţară. Nu din pricina catedralei nu avem noi şcoli şi spitale destule.” (News.ro)

4. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţă Kovesi, de recunoaştere a gradului profesional corespunzător pentru Parchetul General, ceea ce înseamnă că ea nu mai poate rămâne la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost numită de procurorul general Augustin Lazăr în luna iulie. (News.ro)

5. Comisia Juridică din Camera Deputaților a anunțat că a adoptat un amendament la Codul Rutier care prevede o schimbare radicală a cazurilor de suspendare a permisului de conducere. Astfel, deputații propun ca permisul de conducere să fie suspendat la acumularea a 45 de puncte, în condițiile în care legislația actuală prevede că această pedeapsă se aplică la acumularea a 15 puncte. (Automarket)

6. Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) a avertizat că diferența dintre veniturile bugetare proiectate prea optimist și cheltuielile mai mari, asumate pentru salarii și asistență socială, afectează realizarea planului de investiții bugetat pentru acest an, în contextul în care costul finanțării este pe un trend ascendent la nivel global. (Profit.ro)

7. Dintre cele 18.120 de obiecte identificate de armata americană ca gravitând în jurul Pământului, aproximativ 13.000 sunt deșeuri spațiale. (Axios)

8. 1. Doi bărbați din Germania au fost condamnați la 10 luni, respectiv 6 luni, cu suspendare, după ce au recunoscut că au furat 100 de toalete publice, care valorau aproximativ 10.000 euro. Ei lucrau pentru compania care opera aceste toalete și le-au vândut unei firme din Olanda. (AP)

8.2 Comisia Europeană a aprobat achiziția Fox de către Disney sub condiția ca grupul condus de Bob Iger să renunțe la participațiile din mai multe canale tv prezente pe piața europeană, printre care History, Crime & Investigation, Blaze și Lifetime. (Reuters)

9.  Gerald R. Ford, cel mai scump portavion al marinei americane, al cărui cost a fost $13 miliarde, a fost livrat fără lifturile necesare pentru a urca bombele/rachetele din magazia de sub punte pe platforma unde stau avioanele. (Bloomberg)

10. Under Armor a decis că angajații și directorii nu mai pot folosi cardurile firmei pentru a plăti în cluburile de striptease. (WSJ)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – ALDE si UDMR nu vor ordonante de urgenta pe codurile penale
Grupul de luptă NATO din România, de la baza Cincu, va avea în componență circa 4.000 de militari aliați din 2025 – Cronica serii