Cronica serii – Estimări: economia Chinei a avut anul trecut cea mai lentă creștere din ultimii 28 de ani

1. Oficialii administraţiei Trump plănuiesc ca al doilea summit dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean Kim Jong-un să aibă loc în Vietnam. (News.ro)

2. China ar urma să anunţe mâine o creştere economică de 6,6% pentru 2018, cea mai lentă din ultimii 28 de ani, din cauza cererii interne în scădere şi a tarifelor impuse de Statele Unite, ceea ce va amplifica presiunile ca Beijingul să adopte noi măsuri de stimulare pentru a evita o încetinire accentuată, potrivit analiştilor. (News.ro)

3. Guvernul francez vrea ca Renault și Nissan să fie integrate, cel mai probabil într-un holding. (CNBC)

4. O eclipsă totală de Lună, singura din următorii doi ani, va avea loc maine dimineaţă şi va fi vizibilă în România. Luna va intra complet în umbra Pământului luni, la ora 07.12, când se va afla foarte aproape de orizontul de nord-vest, cu aproximativ o oră înainte să răsară soarele. Fenomenul va putea fi observat, în România, pe jumătate, până în jurul orei 08.00, Luna apunând când încă este eclipsată. (News.ro)

5. În ultimii 290 milioane de ani, Pământul a fost lovit de un număr dublu de asteroizi de mari dimensiuni comparativ cu ceea ce s-a întâmplat cu 700 milioane de ani înainte. (AP)

6. Numărul deceselor la copiii de până în 5 ani a scăzut cu mai mult de 50% în ultimele două decenii. (Axios)

7. Primarul Romei, Virginia Raggi, vrea ca banii strânși anual în fântâna Trevi, aproximativ 1.5 milioane de euro, să fie folosiți la reparații și să nu mai fie donați Bisericii Catolice. (BBC)

8. O familie din Londra oferă 75.000 de lire salariu anual unui fost fotbalist sau antrenor care să-i antreneze pe cei doi copii de 8 și 10 ani pentru a deveni fotbaliști profesioniști. (BusinessInsider)

9. Japonezul Masazo Nonaka, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit azi dimineață, la vârsta de 113 ani. (AP)

10. Numărul serii: 10,83 milioane de mașini a vândut grupul Volkswagen anul trecut, ceea ce l-a poziționat pe primul loc în lume, depășind Toyota și asocierea Renault-Nissan. (Automarket)

Fotografia serii – Unul dintre cei mai mari rechini albi fotografiati, Juan Oliphant / oneoceandiving.com / Reuters:

Cronica serii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Bucuresti: Masca devine obligatorie în spaţiile deschise, restaurantele, cinematografele se închid. Şcolile, creşele, universităţile trec în scenariul roşu – Cronica serii
Rata de promovare la bacalaureat este 72,8% – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău