Studiu: Persoanele care au primit ambele doze de vaccin nu transmit aproape niciodată virusul – Cronica serii

1. Persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului nu transmit aproape niciodată virusul, arată noi studii făcute în SUA. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a afirmat că ultimele date arată că cei inoculați nu se îmbolnăvesc și nici nu poartă virusul SARS-CoV-2. (Digi24)

2. Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a anunţat că parlamentarii partidului au depus un proiect de lege pentru alegerea în două tururi de scrutin a primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene. El a adăugat că ştie faptul că USR-PLUS şi PNL doresc îndreptarea acestei legi şi speră ca şi aceştia să susţină propunerea legislativă. (News.ro)

3. Veniturile la buget aferente lunii martie sunt cu peste 10% mai mari comparativ cu aceeași lună a anului trecut, în timp ce deficitul bugetar este mai mic față de aceeași perioadă, a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta a precizat că este vorba de cifrele preliminare pentru luna martie. (Profit.ro)

4. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, afirmă că informaţii transmise de sindicatul de la metrou „cum că s-a pus batista pe ţambal, adică vezi Doamne, nimeni nu păţeşte nimic, salariile rămân cum sunt, personalul rămâne cum e, totul e bine şi frumos” reprezintă un fake news. „E nimic mai departe de adevăr. E complet fals şi vă spun că şi acţiunile penale, cele depuse la DNA şi DIICOT continuă”, susţine el. „Cred că cea mai rezonabilă soluţie e ca acea creştere de 18% din septembrie să se renunţe la ea prin acordul părţilor, aşa prevăd contractele colective de muncă şi legea în vigoare în România. Dacă nu există acordul părţilor, nu e nicio problemă, o societate cu 500 de milioane de lei pierdere intră în insolvenţă”, a mai afirmat Drulă. (News.ro)

5. Scăderea producției interne de gaze, diminuarea considerabilă a cantității de gaze înmagazinate în urma unei ierni lungi și introducerea programului de ofertare a gazelor au condus la o scumpire considerabilă a gazelor de pe piața internă, care se tranzacționează la un preț mai mare cu peste 50% față de cel de anul trecut. Pe piața spot, în luna martie s-au tranzacționat gaze și la un preț 132,73 lei/MWh. Pe piața forward s-a plătit și 86,5 lei/MWh pentru gazele furnizate în lunile de vară. Prețul gazelor tranzacționate pe BRM pentru semestrul 2 al acestui an este de 90,89 lei/MWh (în creștere cu 72% față de prețul de 52,89 lei/MWh înregistrat în 2020) și de 95,1 lei/MWh pentru trimestrul IV 2021 (în creștere cu 52% față de prețul de 62,66 lei/MWh înregistrat în 2020). (Profit.ro)

6. Producătorul de gaze naturale Romgaz, controlat de statul român, a depus ofertă angajantă de preluare integrală a subsidiarei românești de upstream a gigantului american ExxonMobil, care deține 50% din drepturile și obligațiile aferente concesiunii celui mai mare perimetru offshore de gaze naturale din sectorul românesc al Mării Negre, Neptun Deep. (Profit.ro)

7. Președintele Iohannis a promulgat proiectul de lege prin care persoanele acuzate de evaziune fiscală, sub pragul de 100.000 euro, vor putea fi sancționate doar cu amendă dacă achită prejudiciul. (Profit.ro)

8. Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunțat că la mijlocul lunii aprilie va fi lansat pe o platformă Apple un permis de călătorie digital pentru rezultatele testelor COVID-19 și certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaționale. Permisul de călătorie digital, în prezent în fază de testare, fusese planificat să fie lansat la finalul lunii martie. (Profit.ro)

9. Vaccinul împotriva Covid-19 al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 100% la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele sunt din rezultatele unui test clinic în faza 3, asupra a 2.260 de adolescenţi, în Statele Unite, au anunţat miercuri cele două laboratoare, care îşi exprimă speranţa ca vaccinarea acestei categorii de vârstă să înceapă înaintea noului an şcolar. (News.ro)

10. Austria va comanda cel mai probabil un milion de doze de vaccin anti-Covid Sputnik V săptămâna viitoare, a spus miercuri cancelarul Sebastian Kurz, fără să specifice dacă țara va aștepta aprobarea Agenției Europene a Medicamentului înainte de a-l folosi. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
Ambasadorul României e retrimis la Viena, ca „gest de deschidere și de facilitare a unui dialog dinamic” – Cronica serii
Ministrul Muncii: Numărul angajaților din România în luna iulie este cu doar 644 mai mic decât la 1 ianuarie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău