Cronica serii – Eurostat: România a înregistrat cea mai mare creștere, pe trimestrul 2, a costului forței de muncă

1. Fostul primar al New York-ului timp de trei mandate, omul de afaceri Michael Bloomberg, intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale americane din 2020, ca democrat. Bloomberg, 76 de ani, inițial un Democrat, a candidat la primăria New York-ului din partea Republicanilor, părăsind formațiunea politică în timpul celui de-al doilea mandat de primar. (News.ro)

2. Șoferii Uber preferă să forțeze clienții sa anuleze cursa pentru a încasa fee-ul de anulare pentru a nu o efectua cu un tarif scăzut. Este concluzia la care a ajuns un client Uber ce a cheltuit peste $81.000 pe curse în ultimii trei ani. (Link)

3. Paul Manafort, fostul șef al campaniei pentru prezidențiale a lui Donald Trump, a ajuns la un acord cu echipa procurorului special Robert Mueller și își va recunoaște vinovăția într-un al doilea dosar deschis împotriva lui. Nu e clar dacă înțelegerea prevede cooperarea cu procurorii împotriva lui Donald Trump. (CNBC)

4. Preşedinta Croaţiei, doamna Kolinda Grabar-Kitarović, va fi prezenta luni și marți la București, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis. Alături de doamna Grabar-Kitarović vor mai fi prezenți alți 8 șefi de stat, preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, prim ministrul Poloniei și Rick Perry, Secretarul Energiei din administrația SUA. (News.ro)

5. Costul total al forței de muncă în România a înregistrat cea mai mare creștere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, în trimestrul doi din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, conform datelor publicate de Eurostat. (Profit.ro)

6.  Franța a admis că a folosit în mod organizat tortura în timpul războiului pentru independența Algeriei, în anii ’50 ’60. (WAPO)

7. Patru este numărul optim de persoane pentru o conversație, un număr mai mare va duce inevitabil la formarea unor grupuri mai mici. (Quarz)

8. Celebra VW Broscuță, cum o cunosc românii, în prezent vândută sub numele Beetle, dar lansată cu numele în germană, Kafer, va deveni istorie anul viitor, când uzina din Puebla, Mexico, singurul loc din lume unde este fabricat acest model, va înceta producția sa. (Profit.ro)

9. Trei despre Manchester City: 1. Sheikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi a investit mai mult de 1.3 miliarde lire în club, de la preluare. 2. Fostul prim ministru al Thailandei, Thaksin Shinawatra, a vândut clubul familiei din Abu Dhabi pentru ~ 150 milioane lire sterline. 3. Manchester City a devenit al doilea club din Premier League, după Manchester United, care depășește 500 milioane lire venituri într-un sezon. (CNBC)

10. Vaticanul a lansat o investigaţie asupra Corului Capelei Sixtine, mai mulţi membri fiind acuzaţi de delapidare, fraudă şi spălare de bani. Vaticanul a emis un comunicat în care confirmă că Papa Francisc a autorizat o investigaţie privind posibile nereguli financiare ale corului. Comunicatul Vaticanului vine la câteva ore după ce ziarul italian La Stampa anunţase că magistraţii Vaticanului îi investighează pe managerul şi directorul corului pentru delapidare, fraudă şi spălare de bani. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Deficitul bugetar a ajuns la 74 miliarde de lei (7% din PIB) pentru primele 10 luni – Cronica serii
După 16 ani, SUA trimite trupe în Arabia Saudită – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău