Cronica serii – Finanțele au împrumutat 5.68 miliarde de lei în Octombrie

1. Ministerul de Finanțe a împrumutat în octombrie 5,68 miliarde de lei, cea mai mare sumă din anul acesta, plătind dobânzi semnificativ mai mari. (Profit.ro)

2. Comandatul forțelor militare americane din Afganistan, Generalul Scott Miller, a declarat că războiul cu talibanii nu poate fi câștigat și e nevoie de o soluție politică. (NBCNews)

3. 44% din companiile americane le vor da liber angajaților pe 6 Noiembrie pentru a merge să voteze, cu 7% mai mult decât procentul înregistrat la alegerile din 2016. (Bloomberg)

4. Banca Naţională a României a anunţat că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, în 31 octombrie, de 32,369 miliarde euro, cu 948 milioane euro mai mari faţă de cele înregistrate în 30 septembrie. (News.ro)

5. Conform unui studiu PwC, companiile de tehnologie americane, în frunte cu Amazon și Google, cheltuie $5 dolari pe Cercetare și Dezvoltare pentru fiecare dolar cheltuit similar de companiile chineze.  (WSJ)

6. Cutia neagră a zborului Lion Air care s-a prăbușit luni a fost recuperată de scafandri pe coasta Indoneziei. Avionul, care avea la bord 189 de persoane, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la Jakarta. (News.ro)

7. Un nou studiu arată că oceanele se încălzesc mai repede decât s-a estimat până acum. Între 1991 și 2006, temperatura apei oceanelor a crescut cu 60% mai repede decât estimările inițiale. (NYTimes)

8. Franța a declanșat o anchetă oficială după ce un număr de 11 bebeluși s-au născut fără mâini sau cu deformații ale brațelor într-o regiune aflată în apropierea graniței cu Elveția, cel mai probabil din cauza unor pesticide sau a altor factori de mediu. (TheGuardian)

9. Grupul german ProSiebenSat.1 Media a cumpărat siteul de dating eharmony la doi ani după ce a preluat procentul majoritar din agenția de dating Parship. Tranzacția s-ar fi făcut la o sumă situată în jurul a $85 milioane. eharmony a strâns, în două runde de investiții, ultima în 2004, $113 milioane. (Reuters)

10. Un influencer, Luka Sabbat, a fost dat în judecată deoarece nu a respectat înțelegerea prin care trebuia să poarte ochelarii de la Snapchat la săptămânile modei de la Milano și Paris. Sabbat trebuia să posteze trei Stories pe Instagram și să fie fotografiat purtând ochelarii la Paris și Milano. (Variety)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
S-a instituit starea de urgență în România pentru 30 de zile – Cronica serii
Ministrul Muncii: Sporurile acordate în sistemul bugetar ar urma să nu depășească 20% din nivelul salariului de bază – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău