Cronica serii – Gabriela Firea: Nu voi candida la Prezidențiale și am o relație tensionată cu Liviu Dragnea.

1. Primarul Capitalei, Gabrila Firea, a făcut agenda zilei astăzi, la reuniunea Comitetului Executiv PSD de la Neptun. Firea a cerut retragerea sprijinului pentru ministrul de Interne, Carmen Dan, pe care o consideră vinovată de incidentele de la mitingul diasporei, din 10 august, (News.ro) a spus că nu candidează la Președenție (Hotnews) și că relația cu Liviu Dragnea, președintele PSD, este una tensionată. (News.ro)

2. Hotnews titrează că Gabriela Firea a suferit o înfrângere umilitoare în ședința de la Neptun, propunerea ei de a-i retrage sprijinul ministrului de Interne, Carmen Dan, și de a forța astfel o demitere, primind doar un singur vot. (Hotnews)

3. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale de anul viitor, alianța PSD-ALDE urmând a susține un candidat comun, cel mai probabil pe liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. (Antena3

4. Agenția de evaluare financiară Standard&Poor’s a confirmat ratingul României pentru datoriile pe termen lung și scurt în valută și moneda locală la „BBB-/A-3” , cu perspectivă stabilă. Potrivit S&P, ratingul este sprijinit de nivelul moderat al datoriei externe a României și de perspectivele solide de creștere. (Profit.ro)

5. Proprietarii de hoteluri din România spun că anul acesta a fost cel mai bun sezon în turism din punct de vedere al vânzărilor şi al numărului de turişti, însă se plâng de o criză a forţei de muncă şi că nu găsesc angajaţi pregătiţi. Prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoş Răducan, a declarat că 40% din angajaţii de pe litoral au între 16 şi 18 ani, iar operatorii sunt nevoiţi să angajeze doi oameni pentru acelaşi post. (News.ro)

6. Tribunalul superior electoral din Brazilia a decis că fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva nu poate candida la un al treilea mandat, el fiind mare favorit în ciuda faptului că este în închisoare, fiind condamdat pentru fapte de corupție. (Bloomberg)

7. Apple a anunțat un prim accident al uneia din mașinile autonome pe care le testează în California. Mașina, un Lexus RX450h, a fost lovită de un Nissan Leaf în aproprierea sediului din Cupertino. Apple, care a primit anul trecut permisiunea de a efectua teste în California, are 66 de mașini autonome aprobate pentru teste, în timp ce Waymo/Google are 88, iar Tesla 39. (CNBC)

8. PIB-ul Japoniei:
1995: $5450 miliarde
2018: $5170 miliarde

9. Coreea de Sud interzice cafeaua în școli începând cu 14 Septembrie. Conform deciziei guvernului toate cafetăriile și mașinile automate vor trebui să înceteze vânzarea cafelei, considerată responsabilă de tulburările de somn, amețelile și creșterea ritmului cardiac de care au început să sufere elevii/studenții. (TheGuardian)

10. Un sat din Noua Zeelandă vrea să interzică pisicile pentru a proteja fauna sălbatică locala. Conform oficialilor, pisicile din Omaui, aflat pe coasta de sud a țării, omoara păsările, reptilele și insectele. Propunerea ar implica înregistrarea de către proprietari a pisicilor pe care le dețin, castrarea lor și implementarea unor microcip-uri, fiind interzisă cumpărarea unora noi. (NewsHub)

Cronica serii este sutinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Grecia le dă bani tinerilor dacă se vaccinează – Cronica serii
Salvaţi Copiii: România are aproape un sfert din mamele minore din Uniunea Europeană – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău