Cronica serii – Google lucreaza la un sistem de operare care ar putea inlocui Androidul

1. Ministerul Finanțelor a renunțat pe termen nedefinit la proiectul care plafonează prețul gazelor din producția internă la 55 de lei/MWh. „Vom discuta despre acest subiect când cu toții vom fi pregătiți”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor. Întrebat ce anume înseamnă „când cu toții vom fi pregătiți”, ministrul a răspuns „și peste ani de zile”. (Profit.ro)

2. Ministrul rus al Apărării a declarat că a trimis Washingtonului propunerea de a organiza împreună întoarcerea acasă a refugiaților sirieni. El a estimat ca aproximativ 1.7 milioane de refugiați sirieni s-ar putea întoarce acasă în curând. (Reuters)

3. Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, spune, despre o eventuală Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea, că un astfel de act normativ ar trebui elaborat după ample studii sociologice, criminologice, cu consultarea situaţiilor infracţionale, cu stabilirea exactă a infracţiunilor care ar merita să beneficieze de astfel de acte de clemenţă. (News.ro)

4. Google lucrează la un proiect, scris de la zero, cu +100 de programatori, nume de cod Fuchsia, care să înlocuiască Android-ul ca sistem de operare. (Bloomberg)

5. Vânzările globale de mașini au ajuns la 47.5 milioane de unități în primele 6 luni ale anului, din care peste 13 milioane de unități au fost comercializate în China, cea mai mare piață auto a lumii. (Automarket)

6. Proiectul care stabilește că perioada în care amenzile de circulație vor putea fi achitate la jumătate va fi extinsă, începând de anul viitor, de la 48 de ore la 15 zile lucrătoare, a fost promulgat astăzi de președinte. (Profit.ro)

7. Guvernul spaniol lucrează la o lege care să interzică sexul fără consimțământul verbal explicit. Legea va stipula că „da înseamnă da”, iar orice altă comunicare, inclusiv tăcerea, înseamnă „nu”. Actul sexual fără acest consimțământ va fi considerat viol. Spania ar fi a doua țară europeană, după Suedia, care va introduce o astfel de lege. (TheGuardian)

8. Asura, cel mai scump film produs în China, cu un buget de $113 milioane, a fost retras din cinematografe după ce a avut încasări de doar $7 milioane în weekendul de deschidere. Compania lui Jack Ma, Alibaba Pictures, este unul dintre finanțatorii filmului. Producătorii au anunțat că vor face câteva modificări și apoi îl vor relansa.

9. Președintele Trump a acuzat China și Uniunea Europeană de manipulare a monedelor naționale în defavoarea Statelor Unite. Imediat după acest anunț dolarul american s-a devalorizat în relația cu euro, yuanul și yenul. (CNBC)

10. Liga 1 Betano se reia astăzi cu meciul dintre campioană CFR și FC Botoșani, în direct, de la 21.00, pe DigiSport, TelekomSport și Looktv. Tot astăzi, FRF a anunțat că 4 meciuri săptămânale din Liga a 2-a și partidele din Cupa și Supercupa României, pentru următorii 3 ani, vor fi transmise de Digi Sport, Telekom Sport și LookTV. Iar joi, debutul FCSB în Europe League se va vedea la Prima.

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
China și-a depreciat moneda în raport cu dolarul american – Cronica serii
Cronica serii – Bursele din toată lumea continuă scăderea
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău