Cronica serii – Kovesi: “Nu imi dau demisia”

1. Deputatul USR Nicuşor Dan afirmă că, în condiţiile în care Curtea Constituţională a programat pentru 17 septembrie dezbaterea excepţiilor ridicate pe Codul Penal, în cel mai pesimist scenariu preşedintele va retrimite legea la Parlament în octombrie – decembrie. El spune că „urmează o vară fierbinte” pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. (News.ro)

2. Laura Codruţa Kovesi spune că nu îşi va da demisia din funcţia de procuror-şef al DNA. Ea a făcut această precizare ca răspuns la o solicitare G4Media.ro, având în vedere decizia CCR prin care îi impune preşedintelui Klaus Iohannis să o revoce din funcţie ca urmare a propunerii făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. (News.ro)

3. Europarlamentarul Daciana Sârbu, soţia fostului premier Victor Ponta, anunţă că a decis ca începând de luni să se despartă de PSD şi să îşi continue mandatul în Parlamentul European ca deputat independent, în grupul S&D, sugerând că la finalul acestui mandat se va retrage din politică.

4. Președintele Klaus Iohannis ar trebui să plătească statului peste 1,2 milioane lei încasate din chiria imobilului din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu, deși statul nu este încă proprietarul acelui imobil, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor. Teodorovici figura, in Mai 2016, pe lista datornicilor la stat, lista dată publicităţii de către ANAF. (Profit.ro)

5. Un singur loc de parcare într-un complex rezidențial de lux a fost vândut în Hong Kong pentru suma record de 765.000 dolari americani în contextul în care dezvoltatorii imobiliari investesc mai mult în construcția de apartamente decât de garaje. (Bloomberg)

6. Samsung a anunțat un profit de $13.2 miliarde pentru trimestrul doi, sub așteptările analiștilor. Vânzările de smartphone-uri, în scădere pentru al doilea trimestru consecutiv, sunt principala cauză a rezultatului în condițiile în care celelalte divizii principale au crescut. (Bloomberg)

7. Hackerii au reușit să fure $761 milioane în monede digitale pe primul semestru al acestui an, de aproape 3 ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, când furturile s-au ridicat la $266 milioane. (Reuters)

8. Apple Music ar fi depășit Spotify, la numărul de abonați, pe piața din Statele Unite. Ambele servicii au peste 20 milioane de abonați americani. (MacRumors)

9. Franța este prima echipă calificată în semifinalele Cupei Mondiale din Rusia, după ce a învins Uruguay cu 2-0. Francezii vor juca în semifinale cu învingătoarea dintre Belgia și Brazilia, meci care va începe la ora 21.

10. Soțiile americane sunt obsedate de sexualitatea soților, căutând pe Google de 8 ori mai mult dacă soțul este homosexual decât dacă este alcoolic și de 10 ori mai mult dacă este gay decât dacă suferă de depresie. (Vox)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Turismul românesc a fost la aproape jumătate față de anul trecut, în vârf de sezon – Cronica serii
Investigație Turnul Sfatului: 3 din 8 dezinfectanți aveau substanța activă diluată sau nu o aveau deloc – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău