Cronica serii – Kovesi va analiza intrarea în politică în cazul în care nu va deveni procuror-șef european

1. Uber şi Taxify nu îşi vor mai putea derula activitatea în România, dacă Guvernul adoptă un proiect de ordonanţă publicat vineri. Ministerul Dezvoltării propune ca toţi cei care transportă persoane în regim de taxi, dar nu au autorizaţie, să fie amendaţi la fiecare abatere, ceea ce ar face practic imposibilă derularea unei astfel de activităţi. În prezent, cei prinşi sunt amendaţi dacă efectuează „în mod repetat” transport public, contra cost, în regim de taxi, dar fără autorizaţie. Amenda este între 1.000 lei şi 5.000 lei. (Adevarul)

2. Fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, la Europa FM, că în ceea ce priveşte dosarul său de la Secţia pentru investigarea magistraţilor, sunt mai multe coincidenţe, printre acestea, faptul că dosarul s-a deschis când a plecat la Bruxelles şi că a fost citată în 7 martie, când se decide în PE în legătură cu postul de procuror-şef european. Întrebată dacă ia în calcul intrarea în politică în cazul în care nu va deveni procuror-şef european, ea a afirmat că va analiza opţiunile după ce va vedea ce se întâmplă cu candidatura sa. (News.ro)

3. Astronauții americani vor putea zbura din nou în spațiu, cel mai devreme din Iulie, lansați de pe teritoriul Statelor Unite, după ce capsulă Dragon a companiei SpaceX a fost lansată cu succes, în această dimineață, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), într-o misiune-test care are ca scop crearea de zboruri cu echipaj uman. NASA a oprit în 2011 programul spațial care trimitea oameni în spațiu, în acest moment americanii folosind rachetele rusești pentru a ajunge la Stația Spațială Internațională. (News.ro)

4. Fondul de investiții KKR și chinezii de la Tencent Music Entertainment Group analizează depunerea unei oferte pentru jumătate din Universal Music, cea mai mare casă de discuri din lume. Tranzacția s-ar putea face pentru o sumă în jurul a 20 miliarde euro. (Reuters)

5. Facebook, împreună cu Instagram, a dat în judecată, în Statele Unite, patru companii și trei persoane din China, pentru promovarea vânzărilor de conturi false, like-uri și followers pentru cele două rețele sociale. (Reuters)

6. Utilizatorii Microsoft 365 de Android vor beneficia de o opțiune suplimentară, vor putea fotografia un tabel care va fi transformat automat în Excel, unde va putea fi editat. Pe iOS implementarea va mai dura. (TheVerge)

7. Netflix testează în Italia două oferte diferite pentru noii potențiali abonați. În primul, opțiunea Basic costă €7.99/luna, cea Standard este €12.99, iar Premium ajunge la €17.99. A doua ofertă are următoarele prețuri: Basic la €8.99, Standard la €12.99 și Premium la €16.99. În Ianuarie, Netflix a crescut prețurile în Statele Unite cu 13-18%. (Link)

8. 30% dintre tranzacțiile/plățile din Statele Unite se fac cash, iar 14 milioane de americani nu au încă un cont bancar.

9. Părinții au nevoie de până la 6 ani pentru a reveni la calitatea somnului de dinainte de nașterea primului copil, arată un studiu publicat de Oxford University Press. În medie, mamele dorm cu 62 de minute pe noapte mai puțin, în timp ce tații cu 13 minute. (CBSNews)

10. Firmele americane producătoare de hârtie igienică fină sunt responsabile pentru distrugerea pădurilor de conifere din Canada, relevă un raport publicat de două grupuri ecologiste care nominalizeaza trei companii: Procter & Gamble, Georgia-Pacific și Kimberly-Clark, producatoarele brandurilor Charmin, Cottonelle, Brawny, Bounty, Kleenex, Angel Soft, Quilted Northern și Viva. Americanii sunt cei mai mari consumatori de hârtie igienică din lume, o persoană având nevoie, în medie, de trei role pe săptămână. Vânzările anuale de hârtie igienică din SUA ajung la $31 miliarde. (Link)

Fotografia serii – Una dintre cele 19 nominalizate la titlul de regina carnavalului Santa Cruz, din Tenerife, își prezintă costumul, Desiree Martin / AFP / Getty:

Promo: Cu peste 100 de premii câștigate, Volvo XC90, cel mai premiat SUV al secolului, este disponibil până la 31 martie 2019 în ediție limitată, cu 5 Pachete de opționale incluse, roți de iarnă și Avantaj Client de 11.500 € +TVA. Detalii aici. 

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Transporturilor: Metroul din Drumul Taberei are ca ultim termen asumat iunie 2020 – Cronica serii
Blocaj între PNL și PSD în privința funcție de premier – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău