Cronica serii – La 45 de ani de la intrarea Regatului Unit în UE, liderii europeni au aprobat acordul pentru Brexit

1. Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat de liderii UE. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut Parlamentului britanic să aprobe acordul privind Brexit, precizând că este unicul şi cel mai bun acord posibil. (News.ro)

2. Premierul britanic Theresa May a declarat că parlamentul de la Londra va vota termenii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană înainte de Crăciun. (Profit.ro)

3. Catedrala Neamului a fost sfinţită după opt ani de lucrări, în prezenţa a zeci de mii de credincioşi, veniţi din toată ţara. Neoficial, la eveniment au participat 40.000 de pelerini. Slujba a fost oficiată de Preafericitul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, alături de un sobor de 100 de preoţi. (Digi24)

4. Un număr de 105 persoane dintre cele care au participat la manifestările de la Catedrala Mântuirii Neamului au avut nevoie de îngriiri medicale, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, nouă persoane au fost transportate la spital. (News.ro)

5. O persoană din trei (29,8%) din România nu-și poate permite o mașină, peste media europeană de 7%, procentul situându-ne pe ultimul loc în uniune, arată datele Eurostat. (Hotnews)

6. Venezuela are cele mai mari rezerve de petrol din lume, aproape 301.000 miliarde de barili. (Link)

7. Lira turcească a recuperat 25% de la scăderea din August. (TheEconomist)

8. Pirelli va rămâne singurul furnizor de pneuri pentru mașinile din Formula 1 pentru încă 4 ani. (Reuters)

9. Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, a anunţat pe Facebook că revine în platou, în această seară, de la ora 21.00, alături de invitaţii obişnuiţi ai programului. (News.ro)

10. Elvetienii au votat astazi, in cadrul unui referendum, ca vacilor sa le fie taiate in continuare coarnele. (Hotnews)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Florin Cîţu: PNL nu va creşte taxe în perioada următoare. Marcel Ciolacu: Nu putem rămâne singura țară din Europa cu cotă unică – Cronica serii
Cronica serii – Procurorii DNA cu mai puțin de 10 ani vechime vor părăsi instituția

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău