Cronica serii – Ludovic Orban vrea ca PNL să-i “tragă o mamă de bătaie” PSD-ului ca să le scoată politica din cap.

1. Cele mai mari agenții de știri din Europa au acuzat Google și Facebook de „jaf”, cu trimitere la preluarea știrilor, declarație comună cerând ca agențiile să fie plătite pentru conținut. Într-o scrisoare comună semnată de directorii executivi ai aproximativ 20 de agenții, inclusiv France-Presse din Franța, Asociația presei din Marea Britanie și Deutsche Presse-Agentur din Germania se solicită Parlamentului European să actualizeze legea drepturilor de autor în UE pentru a corecta acest „dezechilibru grotesc” referindu-se la veniturile de zeci de miliarde generate de Google și Facebook. (AFP)

2. După Brazilia, Uber extinde și în Australia și Noua Zeelandă posibilitatea ca acei călători ce au rating sub un anumit nivel să fie blocați și să nu mai poată folosi aplicația. (WSJ)

3. Președintele companiei aeriene Emirates, Tim Clark, a declarat că prețul petrolului este supraevaluat, iar un baril ar trebui să coste $52. Prețul petrolului a crescut cu 20% de la începutul anului. (CNBC)

4. Netflix a lansat un teaser pentru sezonul 6 din House of Cards care anunța moartea lui Frank Underwood, interpretat în primele 5 sezoane de Kevin Spacey. Sezonul 6 va fi ultimul din serialul care a “lansat”Netflix-ul și va avea premieră în 2 Noiembrie. (TheVerge)

5. Cercetătorii au descoperit că o substanță din saliva urșilor bruni din Siberia omoară Staphylococcus aureus/Stafilococul auriu. (Phys)

6. Folosirea diclofenacului crește riscul apariției problemelor cardiovasculare. (Gizmodo)

7. Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o metodă prin care un device poate analiza textele scrise sau audio ale unui om și poate acorda un scor care să indice gradul de depresie al persoanei respective. (TNW)

8. Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional a declarat că jocurile eSports sunt prea violente pentru a fi acceptate la Jocurile Olimpice. (AdvancedTelevision)

9. Un proiect de lege inițiat de opoziție propune eliminarea taxelor de pod peste Dunăre, pe teritoriul intern al României, mai exact taxa plătită de șoferi pentru podurile Giurgeni-Vadu Oii și Fetești-Cernavodă. Autorii proiectului arată că o astfel de taxă nu se justifică pentru că șoferii plătesc rovinietă, fiind discriminatorie în special pentru locuitorii din zona Dobrogei. (Profit.ro)

10. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi, la Şcoala de Vară a Femeilor Liberale de la Eforie Nord, că urmează cele mai importante alegeri pentru România de când a aderat la Uniunea Europeană – alegerile europarlamentare – iar PNL poate să câştige. Orban mai spune că PNL ar trebui să le „tragă o mamă de bătaie” social-democraţilor şi să le scoată politica din cap. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Iohannis: Vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through” – Cronica serii
Cronica serii – Rusii protesteaza impotriva cresterii varstei de pensionare

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău