Cronica serii – Motiunea impotriva guvernului Dancila a fost respinsa

1. Moţiunea de cenzură initiata de PNL a fost respinsă, nefiind suficiente voturi exprimate. Au fost 166 de voturi „pentru” și 4 „împotrivă”. Parlamentarii PSD, ALDE si UDMR nu au votat. (Digi24.ro)

2. Câteva mii de persoane au protestat în Parcul Izvor împotriva Guvernului, în timp ce plenul Parlamentului dezbatea moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Oamenii au purtat banderole, tricouri şi steaguri cu mesajul #fărăpenali şi au scandat ”Demisia”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”PSD, ciuma roşie”. (News.ro)

3. Liderul Pro România, Victor Ponta, îl acuză pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, de eşecul moţiunii de cenzură. Ponta spune că în toamnă va încerca să dea jos Guvernul, pentru a forma un Cabinet susţinut tot de parlamentari PSD şi ALDE. ”În toamnă trebuie să ne pregătim mai bine şi trebuie ca domnul Orban să ne încurce mai puţin”, a afirmat fostul premier. (News.ro)

4. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, la dezbaterea moţiunii: Opoziţia aparent doreşte preluarea guvernării, dar nu are nicio soluţie conturată.
Îndemnul lui Traian Băsescu pentru PSD, tot la dezbaterea moţiunii: Daţi-vă singuri Guvernul jos, voi puteţi să o faceţi, şi puneţi un Guvern cu care să nu ne fie ruşine în UE. (News.ro)

5. Google/Alphabet renunță la brandurile DoubleClick și AdWords, într-un proces de rebranding pentru principalul serviciu care generează cele mai multe venituri ale companie. Noua denumire va fi Google Ads. (Profit.ro)

6. Aproape 10.000 de români au consumat, în 2016, droguri prin injectare, heroina fiind principalul drog folosit. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Bucureşti, unde s-au intamplat şi cele mai multe decese din cauza consumului de droguri. (News.ro)

7. Dacă administrația Trump va impune impozitul de 25% pentru automobilele importate în SUA, fiecare cumpărător ar trebui să plătească în plus $5800/mașina, adică un total de $45 miliarde, calculat pe cifrele de vânzări de anul trecut. (Reuters)

8. Deputatul PNL Daniel Olteanu a părăsit astăzi formaţiunea şi s-a alăturat grupului ALDE. În ultima perioadă mai mulți parlamentari PNL au părăsit partidul în favoarea ALDE.

9. Mumbai a devenit cel mai mare oraș din India, probabil și din lume ținând cont că e al patrulea oraș după numărul de locuitori, cu 22,05 milioane, care interzice recipientele din plastic de unica folosință. Amenzile pot ajunge până la 300 euro, iar pentru recidiva se pot lua trei luni de închisoare. McDonald’s și Starbucks au fost deja amendate. Consumul de plastic anual în India, 11 kg/persoana, este la jumătate față de media globală și mult sub cel din SUA, 109 kg.  (TheGuardian)

10. Pentru a ajunge în Proxima Centauri, cea mai apropiata stea de soarele nostru, unde ar putea exista câteva planete similare cu Pământul, ar fi nevoie de 49 de perechi capabile să se împerecheze, astfel încât la finalul călătoriei de 6300 ani să mai fie cineva în viață. (TehnologyReview)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: România are capacități de producție care ar putea asigura în întregime necesarul de alimente al populației – Cronica serii
10 state est-europene, inclusiv România, au solicitat Comisiei Europene renegocierea contractele pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău