Cronica serii – NASA: tehnologiile actuale nu permit transformarea planetei Marte intr-una locuibila

1. Preşedintele american Donald Trump i-a cerut Procurorului General Jeff Sessions să pună capăt anchetei cu privire la amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016. Trump a precizat că ancheta este subminată de conflictele de interese ale procurorului special Robert Mueller şi manipulată de către adversarii săi politici cerându-i lui Sessions ”să pună capăt acestei vânători de vrăjitoare trucate, înainte să ne murdărească şi mai mult ţara”. (WSJ)

2. Grupul grec Folli Follie, care controlează în România compania FF Group, ce deține la nivel național o rețea extinsă de magazine, de tip monobrand (Nike, Calvin Klein Jeans, Folli Follie) și multibrand (Collective, _kix) a cerut protecția legii împotriva creditorilor, față de care are datorii de peste 532 milioane euro. (Profit.ro)

3. Banca Națională a României  a anunțat că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, în 31 iulie, de 31,378 miliarde euro, cu 388 milioane euro mai mici față de cele înregistrate în 30 iunie.

4. Prețul gazelor naturale pentru clienții finali s-a majorat de astăzi, în medie, cu 5,83%. (Profit.ro)

5. Cea mai mare colonie de pinguini imperiali și-a redus numărul cu aproape 90% în ultimii 35 de ani. Imaginile din satelit și fotografiile aeriene arată că doar 90.000 de pinguini, din cei aproape 2 milioane câți erau la începutul anilor ’80, au mai rămas pe insulă Île aux Cochons, situată în Oceanul Indian, între sudul Africii și Antarctica. (TheGuardian)

6. Piață de smartphone-uri din China a scăzut cu 7% în trimestrul 2. Este al patrulea trimestru consecutiv în care piața scade, singurul producător care a reușit să crească fiind Huawei. (Counterpoint)

7. „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, regizat de Radu Jude, a fost desemnat propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019. (News.ro)

8. Conform unui studiu susținut de NASA, tehnologiile actuale nu permit transformarea planetei Marte într-una locuibilă. Studiul susține că Planeta Roșie nu păstrează suficient dioxid de carbon care să fie retrimis în atmosferă, ceea ce ar duce la încălzire cât să susțină viața. Acest lucru nu exclude însă construirea unor baze presurizate pentru viața umană. (Mashable)

9. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că Turcia nu va ceda ameninţărilor Statelor Unite legate de procesul pastorului american Andrew Brunson şi a acuzat Washingtonul de ”mentalitate evanghelistă şi sionistă”. (News.ro)

10. Trei bărbați au furat un rechin de 40 cm de la Acvariul din San Antonio, Texas, folosind un cărucior de copii. Ei au încercat să vândă rechinul cu $300 însă după ce pe pagina de fb a Acvariului a apărut anunțul furtului, însoțit de fotografii, unul dintre ei s-a predat și a returnat rechinul.  (CBS)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul cazurilor de coronavirus a sărit peste 100 pentru prima oară în ultima lună – Cronica serii
58% dintre români au încredere în UE – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău