Cronica serii – Iohannis mai vrea un mandat

1. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astazi, la Sibiu, că este ferm hotărât pentru a candida la un nou mandat de preşedinte. (News.ro)

2. Doar 73 de condamnaţi pentru abuz în serviciu se aflau, la 30 ianuarie 2018, în penitenciare, a declarat astazi Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, care a mai spus că liderul PSD Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracţiunilor şi românilor pe care i-a înşelat. (News.ro)

3. Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat astăzi că revine în politică şi relansează UNPR. (News.ro)

4. Poliția a descoperit că șoferiță care trebuia să supravegheze mașina Uber autonomă implicată în accidentul ce a ucis o femeie de 49 ani, în martie, în Arizona, se uită pe Hulu, la The Voice. Raportul poliției arată că accidentul ar fi putut fi evitat cu siguranță dacă conducătoarea auto ar fi fost atentă la drum. (Reuters)

5. Chanel și-a publicat, pentru prima oară în istoria de 108 ani, rezultatele financiare: aproape $10 miliarde venituri pe 2017. (CNN)

6. Țările cu cele mai multe proprietăți listate pe Airbnb: SUA – 660.000, Franța – 485.000, Italia – 340.000, Spania – 245.000, Marea Britanie – 175.000. (MarketMogul)

7. Gropile din drumuri ar putea fi acoperite de drone ghidate de camere video potrivit unor cercetători britanici. Camerele vor scăna permanent drumurile, iar la apariția unei gropi vor trimite o dronă la groapa formată care, cu ajutorul unei imprimante 3D, o va acoperi. (DigitalTrends)

8. Creșterea acțiunilor în ultimii doi ani:
Dunkin’ Donuts: +71%
Starbucks: -4%

9. The Eversense, primul device wireless care monitorizează în realtime nivelul glicemiei din sânge și funcționează timp de 90 de zile cu o singură încărcare, a primit aprobarea de la autoritățile americane. Îi ia doar 5 minute unui doctor pentru a-l introduce sub piele, iar de acolo The Eversense trimite, din 5 în 5 minute, nivelul glicemiei către aplicația de pe telefon. (Gizmodo)

10. Primul ministru canadian, Justin Trudeau, a fost amendat cu $100 pentru că nu a declarat un cadou primit, o pereche de ochelari de soare ce costă $300. Legea canadiană impune politicienilor să declare orice cadou primit cu valoare mai mare de $200. (GlobalNews.ca)

Ți-ar mai putea plăcea
Magistrala de metrou M5 din Drumului Taberei ar putea fi inaugurată weekendul următor – Cronica serii
„Românii mai au nevoie de 60 de ani pentru a deprinde democrația” – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău