Cronica serii – New York-ul oficializeaza sexul neutru pe certificatele de nastere

1. Studiu sociologic: Unul dintre opt profesori ar dori clase separate pentru romi. Unul din trei este homofob. (Link)

2. Putin a declarat astăzi că ISIS a luat 700 de ostatici în Siria, inclusiv americani și europeni, și amenința că va executa zece în fiecare zi dacă Rusia nu-i va soluționa cererile. O primă execuție a 10 dintre ei ar fi avut loc marți. (Link)

3. Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost condamnat joi de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. Instanţa a dispus şi confiscarea a peste 12,5 milioane de lei. (News.ro)

4. Titularul contractului de internet este și el responsabil pentru ce încarcă membrii familiei pe site-urile de torente, a decis Curtea de Justiție a Uniunii Europene. (Profit.ro)

5. Palantir Technologies, compania de data mining fondată de Peter Thiel, își pregătește listarea pe bursă pentru a doua jumătate a anului viitor, la o evaluare de $41 miliarde. În România, cei de la ANI au anunțat că lucrează cu soluțiile de la Palantir. (WSJ)

6. Doar două restaurante de tip fast food, din top 25 care vând burgeri, au trecut un test al regulilor în privința antibioticelor. McDonalds și Burger King au primit F, cel mai slab calificativ. McDonalds este cel mai mare cumpărător de carne de vită din Statele Unite. Folosirea de către fermieri a antibioticelor crește șansele ca bacteriile rezistente să se răspândească mai ușor în rândul populației. (USAToday)

7. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei ar fi decontat combustibilul folosit de cetăţeni, până la valoarea de 500 de lei pe lună, dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti sau către judeţul Ilfov, în sistem de car-sharing. (News.ro)

8. Persoanele născute în New York care nu se identifică nici cu sexul feminin, nici cu cel masculin, nu vor mai fi obligate să aleagă între cele două sexe, în certificatul de naștere, putând bifa opțiunea X. (NPR)

9. ‘I Am Trash: Les Fleurs du Dechet’ este numele unui parfum făcut, de o companie franceză, din resturile rămase la fabricarea altor parfumuri. Materialele reciclate au fost combinate cu nuanțe de căpșuni. (Link)

10. Noul site de prezentare al Consiliului Județean din Vrancea transforma automat numele consilierilor județeni, în versiunile engleză și franceză. Astfel, Liviu Bostan devinea automat Liviu Pumpkin sau Liviu Citrouille, Valentin Ochean se transforma în Valentin Spyglass, iar Ionel Cel Mare devenea Ionel Le Grand. După apariția articolului erorile au fost reparate. (G4Media)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – „Multinaționalele” generează peste 40% din veniturile totale ale statului
Economistul șef al Băncii Centrale Europene: Economia zonei euro nu va intra în recesiune – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău