Cronica serii: Nou-născuții din România de astăzi vor avea o productivitate de doar 60% când vor crește

1. Bursa americană a deschis în creștere astăzi, după două zile în care indicele Dow Jones a pierdut mai mult de 1300 puncte. (WSJ)

2. Apple și-a cumpărat unul dintre furnizori, Dialog Semiconductor. Producătorul de componente lucrează cu Apple de la primul iPhone și reprezintă cea mai mare achiziție de personal pentru gigantul american – 300 de angajați Dialog Semiconductor urmând a fi preluați cu această tranzacție. Prețul este de $600 milioane cash, $300 milioane acum și $300 milioane în viitor. (TechCrunch)

3. Funcționarea unor domenii de internet, în special din domeniul .com, ar putea avea probleme în următoarele 48 de ore ca urmare a unei majore schimbări în algoritmii de securitate, începută la ora 7.00, ora României. Este prima schimbare de acest fel pe care ICANN, organizația internațională care gestionează registrul global al domeniilor de internet, o face în ultimii 8 ani. (Startupcafe)

4. China continuă să obțină surplus din relația comerciala cu Statele Unite, deși au intrat în vigoare tarifele impuse de administația Trump. La nivel de Septembrie, surplusul a atins un nou record, de $34.1 miliarde. (AP)

5. Acțiunile chinezilor de la Xiaomi sunt la -27% față de momentul lansării pe bursă. Toți investorii care au cumpărat acțiuni, sau au investit în firmă în ultimii 5 ani, sunt pe pierdere. (Link)

6. Activitatea Primăriei Sectorului 1 este blocată de două zile, în urma unui atac cibernetic. Primarul Dan Tudorache spune că incidentul s-a produs miercuri după-amiază, când pe calculatoarele instituţiei a apărut şi un mesaj în care se cerea recompensă în Bitcoin. El afirmă că o echipă de experţi încearcă să recupereze măcar o parte din baza de date a instituţiei şi îi îndeamnă pe bucureştenii care au probleme de rezolvat la primărie să vină la sediu începând de marţi, fiind posibil ca luni să se lucreze în continuare pentru repunerea în funcţiune a sistemului. (News.ro)

7. Banca Mondială: Nou-născuții din România de astăzi vor avea o productivitate de doar 60% când vor crește. (Profit.ro)

8. La 8 ani de la moartea sa, Amy Winehouse „va pleca” în turneu, anul viitor, sub forma unei holograme. (Reuters)

9. Justiția turcă a decis astăzi eliberarea pastorului american, Andrew Brunson, acesta fiind liber să părăsească țara și să se întoarcă în Statele Unite, după o detenție de 2 ani. Brunson este motivul tensiunilor din ultimele luni dintre SUA și Turcia. (WSJ)

10. Un câine a reușit să stabilească un nou record mondial, pentru specia din care face parte, sărind aproape 9.5 metri. Recordul mondial la săritură în lungime, pentru oameni, datează din 1991, și este deținut de Mike Powell. (Video)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Secretarul de Stat Mike Pompeo vede oportunități economice în topirea gheții
Cronica serii – Deficitul, la 10 luni, a ajuns la 21 miliarde lei, de trei ori mai mare ca anul trecut

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău