Cronica serii – Numărul infecţiilor dobândite în spitale s-a dublat în ultimii 12 ani

1. Numărul infecţiilor dobândite în spitale aproape s-a dublat în ultimii 12 ani, ajungând de la 10.827 în 2005, la 19.607 în 2017. Cea mai mare creştere a avut-o numărul de infecţii digestive, de aproape nouă ori, în timp ce cazurile de septicemie au crescut şi ele de şase ori. (News.ro)

2. Fostul preşedinte Traian Băsescu a prezentat pe Facebook o succesiune de evenimente care au implicat oficiali olandezi, începând cu vizita premierului Mark Rutte la Bucureşti, continuând cu remarcile lui Frans Timmermans la adresa corupţiei din România, urmate de raportul Comisiei de la Veneţia care l-a avut ca raportor pe Martin Kuijerpe şi încheindu-se cu faptul că în 26 octombrie compania olandeză Damen, despre care afirmă că este cercetată pentru corupţie, se aştepta să primească un contract de 1.6 miliarde euro de la Guvernul român. (Digi24)

3. Cancelarul german Angela Merkel, președintele rus Vladimir Putin, președintele francez Macron și președintele turc Recep Erdogan s-au întâlnit astăzi la Istanbul pentru a discuta situația din Siria. (Reuters)

4. O echipă de ginecologi a reuşit ca femeile care au intrat prematur la menopauză să poată rămâne însărcinate, una dintre ele născând un bebeluş sănătos, printr-o tehnică de pionierat desfăşurată de Hospital Clinic din Barcelona. (Digi24)

5. Din cauza articolului publicat în Bloomberg BusinessWeek care anunța că serverele au fost penetrate de hackerii chinezi, Amazon și-a redus bugetele de publicitate pe proprietățile Bloomberg, în timp ce Apple nu ar fi invitat jurnaliștii la evenimentul de săptămână viitoare. (BuzzFeed)

6. O tehnologie nouă ar putea permite medicilor să efectueze teste pentru toate cele 307 de infecții cunoscute generate de către bacterii. În prezent nu pot fi efectuate teste decât pentru 19 infecții cauzate de bacterii. (Link)

7. Un sondaj Gallup, realizat în vara, arată că 5% dintre americani sunt vegetarieni, în timp ce 3% sunt vegani. (Forbes)

8. Canalul unei case de muzică din India ar putea deveni în curând canalul cu cel mai mare număr de abonați de pe YouTube, depășind deja celebrul PewDiePie. (CNBC)

9. Averea celor 2158 de miliardari în $ din lume a crescut anul trecut cu 20%. O treime dintre ei au peste 70 de ani. (TheGuardian)

10. România trece în această noapte la ora oficială de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00, ziua de mâine urmând să fie cea mai lungă din acest an.

Cronica serii este prezentata de 2Performant.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Națională va reduce rata dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale – Cronica serii
Cronica serii – Ministerul Finanțelor a anunțat un deficit de 27,3 miliarde lei, 2,88% din PIB, pe 2018

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău