Lider PSD: „Matematic, PSD-ul în acest moment nu are majoritate” – Cronica serii

1. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că maine moţiunea va fi citită în plenul Parlamentului, iar votul va avea loc peste o săptămână. “Matematic, PSD-ul în acest moment nu are majoritate. Vom vedea dacă opoziţia va avea voturile, majoritate de 233, să cadă guvernul”, a subliniat preşedintele Camerei. (News.ro)

2. Procurorul-şef al DIICOT Felix Bănilă şi-a anunţat demisia de onoare, solicitată luni de preşedintele Klaus Iohannis, declarându-se convins că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor şi afirmând că acesta este preţul injust care trebuie plătit pentru continuarea în bune condiţii, fără presiuni, a activităţii DIICOT. (News.ro)

3. Mirela Călugăreanu, șefa ANAF, a declarat că probabil de anul viitor, companiile care își achită ”integral și la termen” obligațiile fiscale, vor primi o bonificație de 3% din valoarea taxelor plătite. ”Încă nu știm dacă le vom da lunar sau anual”, a precizat Călugăreanu. (Hotnews)

4. Bugetul de anul viitor nu va putea fi ”închis” fără măsuri dure de austeritate, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, iar la guvernare vor ajunge reprezentanţii opoziţiei, ”aceşti netoţi ai zonei economice”, a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Frankfurt vizează atragerea a 3.500 de bancheri până în 2021, ca urmare directă a Brexit-ului, sub estimările inițiale care indicau un număr de 8.000. (Reuters)

5. Un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care inițial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior se va lua decizia renunțării la cota unică de impozitare și adoptarea impozitării progresive. Acesta este mesajul transmis aseară de președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Dragoș Anastasiu, oamenilor de afaceri germani din România, precizând însă că este o părere personală. (Profit.ro)

6️. Comitetul Republican pentru realegerea președintelui Trump a strâns $125 milioane între Iulie și Septembrie, un nou record pentru un președinte în funcție. Comparativ, Barack Obama a strâns $70 milioane în trimestrul 3 din 2011. (NPR)

7. Franța vrea să să permită autorităților din domeniul fiscal să colecteze date de pe Facebook, Instagram și alte rețele sociale pentru a identifica mai ușor cazurile de evaziune. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Mai mulți parteneri Facebook care au susținut dezvoltarea rețelei de plăți pentru moneda virtuală Libra își reconsideră opțiunile. Printre aceștia se numără Visa și Mastercard. (WSJ)

8. Algele sunt de 400 de ori mai eficiente, decât copacii, în a absorbi dioxidul de carbon din atmosferă. (Quarz)

9. Un judecător federal a blocat legea care interzicea avortul în statul american Georgia. Legea trebuia să intre în vigoare în ianuarie anul viitor. (Link)

10. Iepurii pot deține cheia rezolvării misterului orgasmului feminin. Concluzia apare în urma unui nou studiu ce a implicat tratarea cu Prozac a 12 femele iepure, timp de două săptămâni. (TheGuardian)

Fotografia serii vine din Hong Kong.  Lampson Yip/Clicks Images/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Procurorii DNA cu mai puțin de 10 ani vechime vor părăsi instituția
FMI: Perspectivele economiei mondiale nu sunt atât de sumbre pe cât se preconiza în urmă cu trei luni – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău