Cronica serii – O companie IT din Cluj ar putea fi cumparata pentru $550 milioane

1. Deficitul bugetar a crescut în luna august, iar execuția bugetului pe primele opt luni din 2018 s-a încheiat cu un deficit de 1,54% din PIB, 14,6 miliarde lei, de aproximativ două ori mai mult comparativ cu 0,78% din PIB, 6,5 miliarde de lei, în ianuarie-august anul trecut. La opt luni, cheltuielile păstrează un ritm de creștere mai alert decât al veniturilor, de 18% față de 13,7% în ce privește sumele aduse la buget. Totodată, rata de creștere a veniturilor din TVA a fost la opt luni mai slabă decât în primele șapte luni ale acestui an, marcând astfel o încetinire foarte puternică în luna august, la numai 1,6%. (Profit.ro)

2. Furnizorul american de soluții IT Cognizant Technology Solutions, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere, negociază preluarea dezvoltatorului de aplicații Softvision, companie fondată la Cluj-Napoca de antreprenorul Laurențiu Russo, în schimbul a aproximativ 550 milioane de dolari. (Profit.ro)

3. Slack pregătește IPO-ul pentru prima parte a anului viitor, sperând să se listeze la o evaluare mult mai mare decât evaluarea de $7 miliarde de la ultima rundă de finanțare. (WSJ)

4. Procurorii DIICOT au clasat dosarul de înaltă trădare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea naţională şi de uzurpare a funcţiei, deschis în urma plângerii penale formulate de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă. DIICOT a transmis că dosarul deschis în urma sesizării formulate de Ludovic Orban împotriva premierului a fost clasat întrucât faptele nu există. (News.ro)

5. Elefant.ro a strans finanțări de 7,65 milioane lei prin emiterea de obligațiuni, interesul investitorilor depășind cu o treime așteptările ofertanților. (Profit.ro)

6. Duminică va fi referendum în Macedonia pentru schimbarea denumirii țării în Macedonia de Nord, schimbare ce ar pune capăt unui conflict de 27 de ani cu Grecia. Rusia a desfășurat o campanie de propagandă pentru respingerea noii denumiri, interesul Moscovei fiind de a menține conflictul cu Grecia, care blochează aderarea Macedoniei la NATO. (TheTelegraph)

7. Un startup cu 60 de angajați în 26 de țări a implementat vacanța de 40 de zile pe an care este obligatorie. (Quarz)

8. De astăzi a intrat în vigoare legea care prevede că persoanele care nu anunță asociația de proprietari și autoritățile că își modifică suprafață utilă pot primi o amendă de până la 1.000 de lei. Amendă va fi de până la 10.000 de lei dacă schimbă destinația locuinței sau a spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință fără autorizații. Aceeași amendă este prevăzută și pentru modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari, precum și a elementelor constructive fără respectarea Legii asociațiilor. (Profit.ro)

9. Volumul global al fuziunilor și achizițiilor a scăzut în trimestrul 3 până la $783 miliarde, cu 35% mai puțin decât în trimestrul al doilea. (Reuters)

10. Un cuplu de pinguini gay a „răpit” un mic pinguin pentru a-l adopta, la o grădină zoo din Danemarca, profitând de faptul că părinții acestuia înotau. (FoxNews)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Opoziţia se uneşte şi o propune pe Raluca Turcan la preşedinţia Camerei Deputaţilor – Cronica serii
Cronica serii – Maxim istoric pentru numărul de acționari din România

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău