Cronica serii – Ovidiu Ionescu joaca pentru aurul european la tenis de masă

1. Sportivul Ovidiu Ionescu s-a calificat în finala Campionatelor Europene de tenis de masă de la Alicante, trecând în semifinale de suedezul Kristian Karlsson, scor 4-1 (12-10, 11-6, 3-11, 11-9, 11-9). În finală din această seară, Ionescu va juca împotriva germanului Timo Boll. (News.ro)

2. OPEC a anunțat că industria petrolului va trebui să investească $11.000 miliarde până în 2040 pentru a putea face față cererii în creștere. Organizația estimează că cererea va crește cu 7.3 milioane de barili pe zi până în 2023, ajungând la 104.5 milioane barili pe zi. Până în 2040, OPEC vede consumul zilnic de petrol la 112 milioane pe zi. (CNBC)

3. Popularitatea preşedintelui francez, Emmanuel Macron, a scăzut și în septembrie, doar 29% dintre cei intervievaţi în septembrie declarând că sunt mulţumiţi de Macron, în scădere de la 34% în august şi 39% în iulie. (News.ro)

4. Vicepremierul Paul Stănescu, George Ivaşcu, ministrul Culturii, susţinut în Guvern de Gabriela Firea, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, ministrul Sportului, Ioana Bran și cel al Românilor de Pretutindeni, Natalia Întotero ar putea fi miniștrii remaniați în perioada următoare. (Digi24)

5. Procentul persoanelor care suferă de Alzheimer și alte boli similare se va dubla până în 2060, ajungând la 13.9 milioane, adică 3.3% din populația Statelor Unite. Astăzi aproximativ 5 milioane de americani, 1.6% din populație, suferă de demență. (Quarz)

6. România se află pe locul 21 în topul celor mai ieftine țari în care americanii ar putea să trăiască. Chiria este cu 92.1% mai ieftină, coșul de cumpărături este cu 70.4% mai ieftin, iar serviciile sunt mai ieftine cu 70.4%. Prețurile sunt comparate cu cele din New York. (Time)

7. Primarul din Veneția a propus o amendă de 500 euro pentru turiștii care se așează în locuri ce nu sunt marcate pentru șezut. (CNN)

8. Materiale video cu minore care își arătă buricul sau sunt gata să se dezbrace au apărut ca recomandări în Instagram TV, conform unei anchete Business Insider. Deși au fost raportate, materialele au fost șterse abia după 5 zile și doar la intervenția jurnaliștilor. (BusinessInsider)

9. Google a confirmat că mailurile personale din Gmail ale unor senatori americani au fost atacate de hackeri din afara Statelor Unite. (CNN)

10. Piață de abonamente la podcasturi de learning din China este estimată la $7.3 miliarde pentru anul trecut, în timp ce în Statele Unite abia a depășit $300 milioane. (Link)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Biserica se implică în referendumul pentru definirea familiei
Cronica serii – Iohannis mai vrea un mandat

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău