Cronica serii – Papa Francis acuzat de musamalizarea abuzurilor sexuale

1. Un fost înalt oficial de la Vatican, arhiepiscopul Carlo Maria Vigano, acuză o listă întreagă de actuali și foști înalți prelați de la Vatican, în frunte cu Papa Francis, că au știut și au mușamalizat cazurile de abuz sexual comise în SUA de cardinalul McCarrick. Vigano, care nu ezită să compare conspirația tăcerii din biserica catolică cu cea din mafie, îl acuză pe Papa Francis că a știut și a cerut punerea sub tacere a abuzurile cardinalului McCarrick, devenit, luna trecută, primul cardinal care și-a dat demisia după ce a fost dovedit abuzul sexual asupra unui băiat de 16 ani. (Reuters)

2. Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, la RFI, că cifra de 3.400 de magistraţi care apar a fi verificaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie în ultimii patru ani este ”o manipulare”, având în vedere că sunt dosare deschise în urma unor plângeri depuse de inculpaţi, în baza liberului acces la justiţie. Lazăr a spus că, în ultimii ani, inculpaţii au depus numeroase plângeri împotriva celor care ”pasămite i-au condamnat în mod abuziv”. (News.ro)

3. Până în 2030, numărul de turiști, la nivel mondial, va crește cu 500 milioane, ajungând la 1.8 miliarde. Aproape jumătate din creștere va fi dată de turiștii chinezi. (Spiegel)

4. Didi, cel mai mare serviciu de ridesharing din China, și-a suspendat astăzi serviciile de folosire în comun a unei mașini după ce o a doua femeie a fost ucisă pe 24 August, prima victimă fiind ucisă acum 3 luni, în Mai. (Bloomberg)

5. Șapte din top10 cele mai vândute produse de PrimeDay, pe Amazon, cumpărate de către americani, sunt branduri Amazon. (eMarketer)

6. Python a devenit cel mai popular limbaj de programare. (TheEconomist)

7. Parlamentul iranian l-a înlăturat astazi din funcţie pe ministrul Finanţelor şi Economiei, pe fondul prăbuşirii monedei şi a deteriorării situaţiei economice. (News.ro)

8. Misa Matsushima, 26 de ani, a devenit prima femeie pilot, pe avioane de vânătoare, din Japonia, după ce a absolvit miercuri cursurile pentru a putea pilota avioane F-15. Ea a declarat că după ce a văzut filmul Top Gun și-a dorit să devină pilot. (JapanToday)

9. Actorul Dominic Monaghan, cunoscut pentru roluri din filme ca „Lost”, de J.J.Abrams, şi trilogia „Lord of the Rings”, regizată de Peter Jackson, va juca în „Star Wars: Episode IX”. Producţia pentru „Episode IX” a început în urmă cu câteva luni. Din distribuţia filmului fac parte Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo şi Billie Lourd. Recent au fost adăugaţi Naomi Ackie, Richard E. Grant şi Keri Russell, iar dintre actorii care au jucat de-a lungul timpului în „Star Wars” au fost cooptaţi Mark Hamill, Anthony Daniels şi Billy Dee Williams. (News.ro)

10. În Egipt, ministerul Energiei a tăiat electricitatea de la ministerul Apelor pentru neplata facturilor. Ca răspuns, ministerul Apelor a tăiat apă de la ministerul Energiei.

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educaţiei a anunţat că 77,5% dintre elevi nu doresc să se vaccineze – Cronica serii
Guvernul a ajuns cu împrumuturile, pentru primele opt luni din an, la 133,5 miliarde de lei/27 miliarde de euro – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău