Cronica serii – patru din cei 12 copii blocati in pestera din Thailanda au fost salvati

1. Patru din cei 12 copii blocați în peștera inundată, au fost salvați. O nouă operațiune pentru salvarea celorlalți va începe mâine dimineață, au anunțat autoritățile thailandeze. (Reuters)

2. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a delegat atribuţiile, în perioada 9-11 iulie, către senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, cu toate că maine, potrivit anunţului făcut de liderul PSD Liviu Dragnea, coaliţia PSD-ALDE ar urma să ia o decizie cu privire la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. (News.ro)

3. Guvernul italian a hotărât ca pentru a-și înscrie copilul la școală e suficientă declarația părinților că este vaccinat, fără să mai fie nevoie de dovada vaccinării de la medic. (NYTimes)

4. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a întrebat astazi, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteorologice, dacă autorităţile din Buzău au verificat situaţia la Întorsura Buzăului. Răspunsul autorităţilor a fost că localitatea se află în judeţul Covasna, nu în judeţul Buzău.
„Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, a întrebat Carmen Dan autorităţile din judeţul Buzău.
În replică, i s-a spus ministrului că Întorsura Buzăului este în judeţul Covasna: „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”. (News.ro)

5. Conform unor estimări Goldman Sachs, Netflix ar investi anul acesta între $12 și $13 miliarde pe producția de seriale și filme, mult peste estimarea de $7-$8 miliarde anunțată de companie la finele anului trecut. (IndieWire)

6. Aproape jumătate din boardul concursului Miss America a demisionat sau a fost forțat să demisioneze deoarece nu a fost de acord cu decizia de a se renunța la proba costumului de baie. (WSJ)

7. Emiratele Arabe Unite au extins serviciul militar, de la 12 la 18 luni pentru cei care au absolvit o facultate. Serviciul militar obligatoriu a fost implementat în 2014 pentru bărbații cu vârsta între 18 și 30 ani, cei care nu au terminat facultatea urmând să efectueze doi ani. EAU sunt implicate în coaliția care luptă în Yemen împotriva rebelilor susținuți de Iran. (Bloomberg)

8. O‪ regiune din Costa Rică se află pe 3 în topul recomandărilor pentru locuri unde cuplurile în vârstă se pot retrage și trăi cu maxim $30.000 pe an.‬ (CNBC)

9. Până în 2030 se vor produce 111 milioane tone de deseuri din plastic. Adică un sfert din masa corporală a fiecărui om de pe planetă. (Wired)

10. Prețul mediu al unei cești de cafea, 2018: Caracas $0.29 Lagos $0.62 Mumbai $1.06 Cairo $1.36 Istanbul $1.41 Johannesburg $1.49 Sao Paulo $1.50 New York $3.12 Moscova $4.31 Beijing $4.42 Shanghai $4.60 Zurich $4.98 Dubai $5.70 Copenhaga $6.24.

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban: După cum arată datele la zi, creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în România pare a fi fost oprită – Cronica serii
Institutul Naţional de Sănătate Publică: România se află în stadiu pre-epidemic, neexistand încă dovezi de transmitere intra-comunitară sustinută – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău