Peste 50.000 de persoane au participat la mitingul PNL din Piața Victoriei – Cronica serii

1. Peste 50.000 de oameni au participat la mitingul electoral al PNL din Piaţa Victoriei din Capitală, iar la eveniment a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a lansat un atac la adresa PSD. El i-a îndemnat pe români să meargă la vot şi să dea un răspuns ferm, clar, puternic acestei „guvernări pesediste eşuate”. ”Eliberaţi România!”, a fost îndemnul lui Klaus Iohannis. (News.ro)

2. Boris Johnson, fostul ministru de Externe și un politician pro-Brexit, este principalul favorit printre membrii Partidului Conservator pentru a o înlocui pe Theresa May la conducerea partidului și implicit în funcția de premier. (Profit.ro)

3. FBI investighează giganții Johnson & Johnson, Siemens, General Electric și Philips pentru presupuse dări de mită, în cadrul unui sistem de vânzări de echipamente medicale în Brazilia. Companiile sunt suspectate de către procurorii brazilieni pentru direcționarea de plăți ilegale către funcționarii guvernamentali, în scopul asigurării de contracte pentru programele de sănătate publică din America de Sud, pe parcursul ultimelor două decenii. (Hotnews)

4. Conservatorii australieni, aflați la putere, au câștigat surprinzător alegerile desfășurate astăzi în Australia. (WSJ)

5. Autoritatea federală a aviaţiei din SUA (FAA) a avertizat companiile aeriene care survolează zona Golfului Persic să manifeste prudenţă, „ca urmare a activităţilor militare şi tensiunilor politice accentuate în regiune”. (Digi24)

6. Un sondaj LeanIn.org și SurveyMonkey a arătat că 60% dintre managerii bărbați nu se simt confortabil să socializeze și să ofere mentorat femeilor tinere. Procentul este cu 32% mai mare decât cel înregistrat anul trecut. (Axios)

7. Ghana a lansat cea mai mare flotă de drone din lume care livrează vaccinuri. 120 de drone “lucrează” 24/24 pentru a livra vaccinuri către 2000 de dispensare din întreaga țară. (Link)

8. Un nou studiu leagă consumul de băuturi răcoritoare, inclusiv consumul de sucuri fresh 100%, de moartea prematură. Studiul arată că zahărul din sucurile naturale este similar cu cel adăugat în răcoritoare. (Link)

9. În Bolivia a fost găsit cadavrul unui shaman mort acum 1000 de ani, care avea o “pungă medicinală” ce conținea cocaină și alte plante halucinogene. (Phys)

10. Grumpy Cat, cea mai faimoasă pisică de pe internet, a murit la vârsta de 7 ani din cauza unei infecții. (AP)

Fotografia serii – Boris Johnson, posibil viitorul premier al Regatului Unit. Gareth Harmer/PA:

Ți-ar mai putea plăcea
Astronomii au descoperit posibile semne de viață în atmosfera planetei Venus – Cronica serii
Cronica serii – Trump aplaudat de americani după discursul despre Starea Națiunii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău