Cronica serii – PNL a anuntat ca este pregatit sa guverneze, UDMR nu a decis daca va vota motiunea de cenzura

1. Ministerul Finanțelor a împrumutat în Noiembrie, prin vânzarea de obligațiuni, 4,9 miliarde de lei, puțin peste suma pe care statul a anunțat la începutul lunii că ar vrea sa o atragă, de 4,7 miliarde de lei. Ministerul Finanțelor a avut luna trecută o plată importantă, de 8 miliarde de lei pentru o emisiune de obligațiuni. (Profit.ro)

2. Guvernul a decis că angajaţii din sectorul bugetar vor avea două zile libere în plus de sărbători, în 24 şi 31 decembrie. (News.ro)

3. PNL a anunțat că, în perspectiva moțiunii de cenzură care va fi depusă mâine, este pregătit de guvernare, vicepreședintele Florin Cîţu prezentând un proiect de buget al statului pentru anul 2019 (News.ro). UDMR nu a decis inca daca va vota sau nu motiunea de cenzura impotriva Guvernului, pentru ca Opozitia nu a precizat pana in momentul de fata ce premier vrea sa propuna, ce ministri si care este programul de guvernare, a declarat liderul maghiarilor Kelemen Hunor (Ziare.com)

4. USR îl acuză pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că blochează trimiterea la Curtea Constituţională (CCR) a celor un milion de semnături strânse pentru iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice”, care au fost depuse la Parlament din 21 septembrie. (News.ro)

5. Polițiștii vor avea posibilitatea de a aplica amenzi șoferilor și pe baza înregistrărilor video primite de la participanții la trafic, prevede un proiect depus în Parlament. Astfel, șoferii care folosesc camere de bord sau altă tehnologie de înregistrare video vor putea trimite către Poliție aceste înregistrări. (Profit.ro)

6. 434.914 de mașini second-hand au fost înmatriculate în România în primele 11 luni ale anului, în scădere cu peste 8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. (Automarket)

7. Vlad Nistor, fondator al CoinFlux, o platforma prin care se pot tranzactiona cryptomonede, a fost pus sub control judiciar după ce autoritățile americane au cerut extrădarea lui, el fiind cercetat în SUA pentru constituire grup infracțional, fraudă informatică prin sistem de plată și înșelăciune. (Profit.ro)

8. Pentru prima oară din din 2004 nici un jurnalist nu se află încarcerat în închisorile din Etiopia. (Quarz)

9. Apple Pay s-a lansat în Germania, la 4 ani de la lansarea din Statele Unite. (TechCrunch)

10. O drona construită în Rusia a reușit să stabilească un nou record, reușind să transporte o greutate de 100 kg pe o distanță de 100 metri. (Link cu video)

Cronica serii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Premierul Florin Cîţu: Începând de vineri oricine se poate vaccina doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare – Cronica serii
Guvernul a adoptat proiectul prin care se interzice cumulul pensie-salariu la stat. Se crește opțional vârsta de pensionare la 70 de ani – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău