Cronica serii – Presedintele Trump a anulat intalnirea cu Klaus Iohannis

1.  Întâlnirea pe care preşedintele Klaus Iohanns, aflat la Summitul NATO de la Bruxelles, ar fi urmat să o aibă astazi cu preşedintele SUA, Donald Trump, a fost anulată dupa ce presedintele american a anulat toate întâlnirile bilaterale pe care le avea astăzi. (News.ro)

2.  Guvernul a anunţat că, la propunerea Ministerului Finanţelor, a extins, prin OUG, termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice până în 31 iulie, faţă de 16 iulie cât era iniţial. (Profit.ro)

3.  Procurorul general Augustin Lazăr a spus la ceremonia de predare a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, că „prima prioritate a DNA şi a Parchetului General” va  fi continuarea cu fermitate a luptei anticorupţie. El a spus că Anca Jurma este un procuror cu foarte mare experienţă şi este „exact persoana” de care este nevoie acum la DNA.  (News.ro)

4.  Cultul Musulman din România a renunţat la ideea de a ridica în nordul Capitalei cea mai mare moschee dintr-o ţară creştină, pe motiv că nu sunt fonduri. Terenul, în suprafaţă de 11.000 metri pătraţi va fi înapoiat statului român. (Adevarul.ro)

5.  Farmaciile autorizate special în acest sens prin ordin al ministrului Sănătății vor fi singurele care vor mai vinde online medicamente acordate fără prescripție medicală, limitare introdusă printr-un proiect avizat din primăvara anului 2016, dar promulgat abia acum de președinte și care urmează să fie aplicat, după publicarea în Monitorul Oficial. (Profit.ro)

6.  Cupa Mondială din Rusia va genera, pentru FIFA, venituri de $6.1 miliarde, cu $1.3 miliarde mai mult decât ultimul turneu, cel din Brazilia, de acum patru ani. FIFA va încasa $3 miliarde din drepturile tv și aproape $1.5 miliarde din sponsorizări. Deși după scandalul de corupție mai mulți sponsori au renunțat la contracte, forul care gestionează fotbalul la nivel mondial și-a revenit cu ajutorul companiilor din China, șapte din cei douazeci sponsori ai ediției din Rusia fiind companii chineze, comparativ cu una singură acum patru ani. (NYTimes)

7.  Facebook a selectat un umăr limitat de branduri, printre care Michael Kors, Sephora, NYX Professional Makeup, Bobbi Brown, Pottery Barn, Wayfair, King, cu ajutorul cărora a început testarea reclamelor ce folosesc elemente de realitate augmentată în newsfeed-ul rețelei sale sociale. (TechCrunch)

8. Amazon, cel mai puternic retailer online, prezent pe piața din România de 13 ani, a înființat la Iași o nouă firmă, pentru prelucrarea datelor și administrarea paginilor web. Administrator este Lucian Vornicu, șeful operațiunilor Amazon în România.  Cu un capital social de 45.000 lei, asociatul unic este A100 ROW Inc, cu sediul social în SUA, statul Delaware. (Profit.ro)

9. Eurostat: În 2030, România va avea o populaţie de 19 milioane de locuitori, iar în 2040 una de sub 14 milioane de locuitori,  din care o treime vor avea peste 65 de ani. (Gandul)

10. O lege intrată în vigoare de la 1 Iulie în statul american Georgia interzice șoferilor să mai atingă telefoanele în timp ce se afla la volan. Este interzis orice contact cu telefonul, inclusiv la staționarea la semafor, iar singura excepție permisă este contactul în momentul în care mașina se află parcată legal. (TheAtlantic)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Comisia Europeană va finanța linia de metrou Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă
Inflația în România e cea mai ridicată din UE, pentru a patra lună la rând – Cronica serii