Numărul firmelor dizolvate în România, după primele patru luni din 2024, a atins un record al ultimilor 12 ani – Cronica serii

1. Numărul firmelor dizolvate în România, după primele patru luni din 2024, a atins un record al ultimilor 12 ani. În primele patru luni din 2024 au fost dizolvate 16.153 de firme, față de 13.300 cu un an în urmă și de 10677 în 2012. Recordul precedent era înregistrat în 2016, cu 13181 de companii dizolvate. (Profit.ro)

2. Conform datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna Mai 2024, în București, s-au înregistrat 3.376 unități imobiliare vândute, sub cele 3.516 unități vândute în aceeași perioadă a anului trecut. Conform ANCPI, topul este urmat de Timiș – 702, Brașov – 653 și Cluj – 618.

3. Primarul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că exclude, în prezent, intrarea în vreun partid politic, însă nu poate spune ce va fi peste doi, trei, patru sau cinci ani. (News.ro)

4. România este pe locul al nouălea în Uniunea Europeană la prezenţa la vot la alegerile europarlamentare 2024, într-un clasament dominat de Belgia, Luxemburg şi Malta şi care le are la final pe Croaţia, Lituania şi Bulgaria. (Digi24)

Stirea Hope.ro: Elevii români au obţinut cinci medalii de aur, două medalii de argint şi o menţiune de onoare la Olimpiada Asiatică de Fizică, ce are loc în Malaezia.

5. Mai mulți oficiali europeni poartă discuții pentru continuarea livrărilor de gaze printr-o importantă conductă care leagă Rusia de Ucraina, în încercarea de a evita ca războiul din Ucraina să afecteze și mai mult aprovizionarea cu energie a continentului. (Profit.ro)

6. Comisia Europeană a propus, marţi, prelungirea cu un an, până pe 4 martie 2026, a protecţiei acordate refugiaţilor ucraineni în Uniunea Europeană. (Digi24)

7. Femeile solicitante de azil care cred în egalitatea între sexe se pot califica pentru statutul de refugiat dacă această convingere a lor riscă să fie un „motiv de persecuţie” în ţara de origine, a decis marţi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. (G4Media)

8. Brigada ucraineană Azov a anunțat că Washingtonul a decis să îi acorde ajutor militar, după un embargo de zece ani din cauza îngrijorărilor legate de legăturile sale cu cercurile ultranaționaliste. Această decizie a fost confirmată de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că a efectuat o „analiză amănunțită” și că „nu a găsit nicio dovadă de încălcare gravă a drepturilor omului” de către această unitate ucraineană. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: Siri va fi unul dintre principalii beneficiari ai „infuziei” de AI pe care Apple o va face din toamnă. Asistentul digital de pe dispozitivele companiei va înțelege mai bine comenzile prin limbaj natural și va putea realiza operațiuni care privesc numeroase aplicații. Eventual, acesta va ajunge să fie conștient și de conținutul ecranului. (9to5Mac)

9. Microplastice au fost găsite în toate probele de spermă umană testate în cadrul unui studiu, iar cercetătorii spun că este „obligatoriu” să se continue cercetările privind potenţialul prejudiciu asupra reproducerii. (News.ro)

10. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în alegeri cu candidatul PSD – PNL George Tuţă, a anunţat că a depus cerere de renumărare a voturilor şi că a sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare.

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană a acceptat strategia fiscal-bugetară a Guvernului de revenire a deficitului sub 3% în 2024 – Cronica serii
Premierul Ludovic Orban a anunţat că îşi depune mandatul de prim-ministru – Cronica serii
Un comentariu
  • LevSt.
    iun. 12,2024 la 2024-06-12T02:25:30+03:000000003030202406

    „… a atins un record…”___–-___era inevitabil, avand in vedere imensa clasa parazitara , care suge tot profitul acestor firme, prin taxe , etc. De acea esre o si mai acuta nevoie de o reforma administrativa si teritoriala(Raluca Alexandrescu)Coalitia de guvernare si imposibilele reforme::” iar când a făcut-o, rezultatul a proiectat publicul in deruta___–___in primul rand trebuie facut public ce inseamna -pentru ei- reforma administrativa si teritoriala, pentru ca daca acestea nu se fac „strict”, rezultatele vor fi chiar mai mult decat deruta, adica talharia generalizata, va continua , poate chiar si mai intens….

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău