Cronica serii – Președintele USR nu exclude varianta unei liste comune de candidați la europarlamentare cu partidul lui Dacian Cioloș

1. Președintele USR, Dan Barna, nu exclude varianta unei liste comune de candidați la europarlamentare cu partidul pe care îl înființează Dacian Cioloș, declarând că „toate alternativele sunt în momentul de față de masă”. „Toate alternativele sunt în momentul de față pe masă. Discutăm nu doar particular pentru europarlamentare, ci lucrăm și discutăm despre constituirea unei alternative pe termen lung”, a spus Barna, întrebat dacă are negocieri cu Dacian Cioloș pentru o listă comună de candidați la alegerile europarlamentare din 2019. El a mai spus că USR are o colaborare constantă și „cumva permanentă” cu Dacian Cioloș. (Hotnews)

2. Microsoft ar putea reveni anul viitor pe piața smartphoneurilor prin lansarea unui telefon pliabil, pe care inginerii companiei îl numesc intern Project Andromeda. (Profit.ro)

3. Poliţia din Israel a recomandat punerea sub acuzare a prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi a soţiei sale, Sara, pentru fraudă şi luare de mită. Ei sunt suspectaţi că au făcut favoruri firmei de telecomunicaţii Bezeq. Netanyahu a negat acuzaţiile. Procurorul general al Israelului va trebui să decidă dacă îl va pune sub acuzare pe Netanyahu. (News.ro)

4. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a vizitat Arcul de Triumf după ce unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Franţei a fost vandalizat de protestatari, guvernul francez luând în considerare declararea stării de urgenţă. Ultima oară când Franța s-a confruntat cu proteste atât de violente a fost în anii ‘60. (News.ro)

5. Naţionala României de fotbal va evolua în grupa F, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta, în preliminariile Campionatului European din 2020.

6. Fortnite a ajuns la 200 milioane de jucători, cu 60% mai mult decât avea în Iunie. (Bloomberg)

7. În 1991, în Ucraina erau 5500 de statui reprezentându-l pe Vladimir Lenin, astăzi nu mai este nici una.  (Link)

8. Numărul adulților americani care fumează a ajuns la 34+ milioane, 14% din total populație adultă, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată. În 1965, 42,4% din populația adultă americană erau fumători. (CNBC)

9. Curtea Supremă din Canada a decis că Vice Media trebuie să predea poliției înregistrările din 2014 cu o persoană suspectată de terorism care s-ar fi alăturat ISIS și care, cel mai probabil, este decedată. Curtea a decis în unanimitate că este nevoie de un echilibru între libertatea presei de a colecta informații fără să fie împiedicată de guvern și nevoia poliției de a investiga. (BBC)

10. 54% dintre femeile din Turcia consideră acceptabil ca bărbații să folosească violența dacă au suspiciuni că soția îi înșală. (TheEconomist)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Un fost maior de securitate implicat în înregistrarea la tribunal a partidului PLUS
ANAF vrea să ofere 3% bonus celor care-și plătesc taxele la timp – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău