Cronica serii – Profit record pentru sistemul bancar din .ro

1. Profitabilitatea sistemului bancar continuă să crească în acest an și ajunge la un nou nivel record, pentru prima jumătate a anului, de 3,6 miliarde de lei, în creștere cu o treime față de rezultatul obținut în semestrul I din 2017. Băncile și-au majorat veniturile din dobânzi, pe fondul creșterii marjei nete, și și-au redus cheltuielile cu riscul, în condițiile în care și afacerile au crescut. (Profit.ro)

2. Aproape 200 de procurori şi judecători au transmis astăzi o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de declaraţiile sale referitoare la activitatea Ministerului Public. Ei spun că afirmaţiile ministrului pot aduce prejudicii societăţii în plan intern, dar şi la nivel internaţional. Magistraţii îşi exprimă şi susţinerea faţă de procurorul general, Augustin Lazăr, în contextul declanşării procedurii de evaluare a sa. (News.ro)

3. Divizia digitală de la Warner Bros va lansa serviciul SVOD DC Universe, construit în jurul personajelor DC. Serviciul va permite accesul la toate filmele și animațiile noi, la arhiva de filme, seriale și animații, precum și la content suplimentar. DC Universe are și o componentă de social network. Principalele petsonaje din universul DC sunt Batman și Superman. (Broadbandtvnews)

4. Economiile cu cea mai mare creștere în 2018.
Libia: 16%
Etiopia: 8.5%
India: 7.4%
Rwanda: 7.2%
Bhutan: 7.1%
Bangladesh: 7%
Senegal: 7%
Cambodgia: 6.9%
Myanmar: 6.9%
Laos: 6.8%
Filipine: 6.7%
Vietnam: 6.7%
China: 6.6%
Tanzania: 6.4%
Ghana: 6.3%
Turkmenistan: 6.2%

5. SurveyMonkey, unul dintre supraviețuitorii perioadei dot com de la finalul anilor ‘90, și-a anunțat IPO-ul cu intenția de a strânge $100 milioane. Principalul acționar este Tiger Global, cu aproape 30%, iar Sheryl Sandberg, COO-ul facebook, deține 9.9% de la soțul său, Dave, decedat în 2015 și care a condus mulți ani serviciul din poziția de CEO.

6. Ambasadorul Statelor Unite la Budapesta, David B. Cornstein, care a preluat poziția în Iunie, a declarat că nu a constatat încălcări ale libertăţilor civile în Ungaria. Angajat să susţină valorile democratice, diplomatul american a subliniat importanţa respectării statului de drept, a dreptului la libertate, a libertăţii religioase, a libertăţii de exprimare şi a libertăţii presei. (Digi24)

7. Brighton este primul club din Premier League care a pus la dispoziția doamnelor/domisoarelor, în toaletele de la stadion, produse sanitare (tampoane, absorbante). Decizia a venit după o campanie inițiată de trei fane ale clubului Celtic Glasgow. Everton și Liverpool vor fi următoarele cluburi ce vor adopta această inițiativă. (TheGuardian)

8. Autoritățile propun o taxă de circa 34 de lei pentru 100 de kilometri care să fie implementată pe autostrada București – Ploiești începând din 2019, astfel că șoferii ar urma să plătească aproximativ 21 de lei pentru a parcurge distanța de 62 de kilometri. (Automarket)

9. În această seară CFR Cluj și FCSB vor încerca să întoarcă rezultatele din meciurile tur pentru a se califica în grupele Europa League. CFR întâlnește, de la 20:00, în direct pe DigiSport1, Look și TelekomSport1, pe luxemburghezii de la Dudelange, scor 0-2 în tur, în timp ce FCSB va juca cu Rapid Viena, 1-3 în tur, de la 21:30, în direct pe ProTV.

10. Majoritatea cetăţenilor UE doresc renunţarea la ora de vară, conform presei germane. În jur de 80% dintre respondenţii unei consultări publice lansate de Comisia Europeană luna trecută au declarat că ar susţine renunţarea la ora de vară. Comisia a lansat consultarea ca parte a analizei sale asupra directivei UE privind ora de vară. Nu au fost oferite detalii, însă Comisia a precizat că au participat 4,6 milioane de cetăţeni UE. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Deficitul comercial al României a crescut cu 21,8% în primele şase luni – Cronica serii
Cronica serii – Ping pong declarativ între președintele Iohannis și premierul Dăncilă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău