Cronica serii – Remaniere masivă a Guvernului făcută de PSD

1. Comitetul Executiv al PSD a decis o remaniere masiva a Guvernului: Paul Stănescu este inlocuit de Ilan Laufer la conducerea Ministerului Dezvoltării, Gabriel Leş revine la Apărare, după demisia lui Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu trece la Transporturi în locul lui Lucian Şova, Niculae Bădălău preia Ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Dănuţ Andruşcă, Marius Budăi va deveni ministru al Muncii, la Ministerul Comunicaţiilor Bogdan Cojocaru va fi înlocuit cu Alexandru Petrescu, Ioana Bran pleacă din funcţia de ministru al Tineretului, post în care va fi numit senatorul Bogdan Matei, iar la Ministerul Culturii se schimbă titularul, în locul lui George Ivaşcu va fi numit senatorul Daniel Breaz. (News.ro)

2. Metrorex a anunţat că Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment declanşată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou în 15 noiembrie, grevă care ar trebui să aibă loc miercuri. (News.ro)

3. Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ luni, cu cinci voturi ”pentru” şi un vot ”împotrivă”, propunerea ministrului Justiţiei de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. (News.ro)

4. Ministerul Finanțelor a împrumutat 693,9 milioane de lei de la bănci printr-o emisiune de obligațiuni scadentă în trei ani, la o dobândă medie de 4,05%. La finele săptămânii trecute, Finanțele au vândut obligațiuni de 644 de milioane de lei. (Profit.ro)

5. Primarul general Gabriela Firea a anunţat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de ”blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani. (News.ro)

6. Carlos Ghosn, presedintele Nissan si Renault, a fost arestat în Japonia pe motiv că nu și-a declarat corect veniturile obținute. Franța va face tot posibilul pentru menținerea stabilității Renault și a alianței sale cu Nissan, a afirmat președintele Emmanuel Macron, după ce producătorul auto nipon Nissan l-a acuzat pe Carlos Ghosn de încălcarea legislației în domeniul financiar. (Profit.ro)

7. Bitcoin a scăzut sub $5000 pentru prima oară în ultimul an. (Reuters)

8. Conform surselor WSJ, Apple ar fi redus, în ultimele săptămâni, comenzile pentru toate cele 3 modele de iPhone lansate în Septembrie. (WSJ)

9. Prim ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a reușit să-și convingă aliații să rămână în guvern, evitând pierderea majorității în parlament și implicit declanșarea alegerilor anticipate. (Haaretz)

10. Curtea Suprema din Florida a decis că prieteniile pe Facebook nu sunt reale, permițându-i unui judecător să fie prieten cu un avocat, deoarece nu există riscul ca acesta să fie influențat de „prietenia” de pe rețeaua socială. (Quarz)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană a majorat puternic prognoza de creștere a economiei românești – Cronica serii
INS: Numărul deceselor înregistrate în luna martie a fost mai mic comparativ cu martie 2019 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău