„Românii mai au nevoie de 60 de ani pentru a deprinde democrația” – Cronica serii

1. Profesorul american Peter Gross crede că românii mai au nevoie de 60 de ani pentru a deprinde democrația. Gross consideră că perioada necesară unei societăți venite din comunism să se transforme într-una democratică este de aproximativ 100 de ani. (EuropaLibera)

2. Ministerul Sănătăţii a anunţat că începe campania de vaccinare antigripală gratuită, din sezonul epidemic 2019-2020, fiind achiziţionate 1,5 milioane de doze de vaccin, cu circa 200.000 în plus faţă de anul trecut. (News.ro)

3. Un proiect de lege, susținut în comun de Putere și Opoziție, propune acordarea unui sprijin financiar de până la 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară în vederea angajării unei bone. Ajutorul s-ar acorda doar în cazul în care veniturile nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei. (Profit.ro)

4. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat autorizația de construire pentru lucrările la Pasajul suprateran de la Doamna Ghica. (Profit.ro)

5. Americanii au economisit cu 17% mai mult în 2018, comparativ cu 2017, procent care este mult peste creșterea consumului, de 5,2%. (WSJ)

Una din Cronica de Business: Zeci de bănci europene au anunţat, de la începutul acestui an, că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă, confirmând perioada dificilă prin care trece acest sector care se confruntă cu dobânzi foarte mici şi cu tensiuni comerciale. (Adevarul)

6. Unul din patru apartamente construite în New York, după 2013, încă nu și-a găsit cumpărător. (NYTimes)

Una din Cronica de Tehnologie: Moneda virtuală Libra a celor de la Facebook ar putea fi calculată procentual pe baza următoarelor valute: 50% dolarul american, 18% euro, 14% yen, 11% lira sterlină și 7% dolarul din Singapore. (Reuters)

7. Doar 2% din tranzacţiile realizate cu Bitcoin sunt ilicite, conform unui studiu realizat de MIT. (News.ro)

8. Aproape două treimi dintre americani susțin “spargerea” giganților din domeniul tehnologiei, precum Google, Facebook și Amazon, conform unui sondaj realizat de Data for Progress. (Vox)

9. HBO şi Netflix au luat cele mai multe trofee la premiile Emmy, iar „Game of Thrones” şi „Fleabag” sunt marile câştigătoare ale acestei ediții. (Urban.ro)

10. Accesările audio on-demand au depăşit în Statele Unite jumătate de trilion, iar „Thank U, Next” al Arianei Grande este primul album cu peste 2 miliarde de accesări anul acesta. (News.ro)

Fotografia serii – Doi fani englezi mergând la meciul dintre Anglia și Tonga, de la Cupa Mondială de Rugby, din Japonia. William West/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană menţine MCV pentru România, Bulgaria ar putea scăpa – Cronica serii
Evaluare Naţională: Din 146.105 candidaţi prezenţi, 106.838 au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău