Cronica serii – Românii ar vota pentru rămânerea țării în Uniunea Europeană

1. Eurobarometru: Aproape 50% dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţă la UE, cu 1% mai mult decât în urmă cu un an, dar cu 10 % mai puţin decât în urmă cu 6 luni. În cazul unui referendum, 65% ar vota pentru rămânerea în UE. (News.ro)

2. Secţia pentru procurori a CSM, cu unanimitate, a recomandat astăzi că prevederile din Ordonanţa de Urgenţă care clarifică condițiile în care un procuror își poate desfășura activitatea, să fie aplicate pe viitor și nu pentru actualii procurori. (News.ro)

3. Facebook știa, din 2015, ca numărul de vizualizări pentru materialele video de pe platformă era crescut artificial, dar a ales să ascundă această eroare timp de un an. Informația apare în plângerea făcută de câțiva clienți care au dat în judecată compania, în California. (WSJ

4. Începând de astăzi canadienii pot cumpăra marijuana pe care să o consume în scop recreațional. Canada devine cea mai mare țară din lume care legalizează consumul de marijuana. (WashingtonPost)

5. Lucrările la Magistrală 5 de metrou (Drumul Taberei – Eroilor) sunt gata în proporție de 87%, iar călătorii vor putea circula pe acest tronson începând cu a doua parte a anului viitor, a declarat directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu. (Profit.ro)

6. YouTube a fost indisponibil în această dimineață pentru mai mult de o ora în mai multe regiuni ale lumii. Oficialii Google/YouTube nu au făcut nici un comentariu despre acest incident. (News.ro)

7. Piața de biciclete electrice din Germania va ajunge anul acesta la 800-900.000 bucăți, iar anul viitor așteptările sunt de a atinge milionul. (Link)

8. Unul dintre cei mai cunoscuți actori asiatici, Chow Yun-fat, ajuns la 63 de ani, trăiește în Hong Kong cu 102 dolari pe lună. Chow face economii urmând ca întreaga să avere, de peste $700 milioane, să fie donată în scopuri caritabile. Soția sa a declarat că până de curând a folosit un telefon Nokia cu clapetă pe care-l avea de 17 ani și la care a renunțat doar când nu a mai funcționat.  (Link)

9. Nici o persoană nu a fost împușcată în New York City in weekendul care a trecut. Ultima oară când s-a întâmplat asta a fost în 1993. (NBC)

10. Hotelurile de lux din Poiana Braşov, Păltiniş ori Băile Felix sunt rezervate aproape în totalitate de Revelion, deşi un pachet de Anul Nou costă între 1.000 şi 2.000 de euro, mai scump decât un sejur de şapte nopţi într-o destinaţie exotică precum Thailanda sau Dubai. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Sondaj: Klaus Iohannis rămâne favorit la prezidenţiale, cu 41.7 % din intenţiile de vot – Cronica de seară
Cronica serii – Sezon terminat pentru Simona Halep, afectata de o hernie de disc

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău