Cronica serii – Sezon terminat pentru Simona Halep, afectata de o hernie de disc

1. Simona Halep, locul 1 mondial, a anunţat, pe Twitter, că suferă de hernie de disc, şi că speră să revină cât mai rapid în competiţie. Simona Halep a precizat că nu se pune problema unei operaţii, ci a unui tratament ce va consta în exerciţii şi fizioterapie. (News.ro)

2. Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat dorinţa, în întâlnirea cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, ca dezbaterea de maine, din plenul Parlamentului European, să fie argumentată şi constructivă. La rândul lui, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că o concluzie a discuţiilor a fost de colaborare, nu de atacuri reciproce, că nu se pune problema activării articolului 7 din Tratatul UE şi că referirea la chemarea Guvernului în instanţă viza infringementul pentru neaplicarea directivei privind spălarea banilor.

3. Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral până marţi, 2 octombrie, este de 18.951.721, din care 672.187 de cetăţeni români au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, a transmis Autoritatea Electorală Permanentă. Pentru referendumul din 6-7 octombrie, în ţară vor fi 18.662 de secţii de votare, iar în străinătate 377. (News.ro)

4. Danemarca va propune interzicerea vânzării mașinilor noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină, din 2030, a declarat marți pentru Reuters un purtător de cuvânt al Ministerului Energiei și Climei de la Copenhaga. (Profit.ro)

5. Amazon va crește, începând de luna viitoare, salariul minim plătit la $15 pe oră. 250.000 de angajați temporari sau part-time vor beneficia de această creștere. (CNBC)

6. La începutul acestui an mai mulți oficiali de la Casa Albă au discutat un proiect care ar fi interzis accesul studenților chinezi la universitățile americane. Proiectul a fost abandonat după ce ambasadorul SUA în China le-a spus oficialilor că vor fi afectate universitățile mici. Aproximativ 350.000 studenți chinezi s-au înscris la universitățile din Statele Unite în 2016-2017. (Fortune)

7. Studiu: Samsarii din România câştigă 45 milioane euro anual din modificarea kilometrajului. Şapte din zece maşini second-hand la vânzare în România au kilometri daţi înapoi. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Avem un medic la 335 locuitori si peste 60.000 unitati sanitare
Peste $1000 de miliarde va fi deficitul SUA pe acest an – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău