Cronica serii – Simona Halep eliminata de la Wimbledon

1. Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit astazi în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. El avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. Anul trecut, în 12 iunie, un avion de acelaşi tip, provenit de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit în apropierea Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”. (News.ro)

2. Simona Halep a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, după ce a fost învinsă cu scorul de 3-6, 6-4, 7-5, de taiwaneza Su-Wei Hsieh, numărul 48 mondial, în turul al treilea al competiţiei. Halep a condus cu 5-2 în decisiv şi a avut o minge de meci la 5-4 pe serviciul adversarei.

3. Fitch Ratings a confirmat ratingul României pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală la nivelul BBB-, cu perspectivă stabilă, dar a avertizat că relaxarea fiscală este riscantă pentru stabilitatea macroeconomică. (News.ro)

4. 19.702 persoane au investit, în medie, +39.000 lei cumpărând titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor în valoare de peste 786 milioane lei. Titlurile oferă o dobândă de 5%, peste media băncilor, și au scadența la 5 ani.

5. Acțiunile Facebook au recuperat pierderea din Martie, de după scandalul Cambridge Analytica, și au atins un nou record ducând capitalizarea firmei la peste $588 miliarde. (CNBC)

6. Economia americană a adăugat 213.000 noi locuri de muncă în Iunie, peste așteptările analiștilor. Sunt aproape 8 ani consecutivi în care s-au adăugat noi locuri de muncă, un record, iar șomajul a ajuns la 4%. (NPR)

7. Ieri a avut loc premiera primului serial indian produs de Netflix, “Sacred Games”, o adaptare a unei nuvele cu același nume din 2006, în care joacă starurile Bollywood Nawazuddin Siddiqui, Saif Ali Khan și Radhika Apte. Serialul are 8 episoade și este primul lansat din cele opt producții indiene pe care Netflix le-a anunțat. (Phys)

8. Un expert a propus aducerea unui iceberg lung de 1 km din Antarctica până în Cape Town, o distanță de peste 2000 km, pentru a rezolva problema alimentării cu apă a orașului sud african. Dacă operațiunea reușește, icebergul va furniza 150 milioane litri de apă pe zi timp de un an. (Quarz)

9. Cercetătorii de la două universități americane și una din Singapore au demonstrat cum poate fi folosit sunetul pentru depistarea cancerului. Undele sonore pot fi folosite pentru a depista cancerul, a-l localiza în corp, a afla în ce stadiu este și a decide ce medicamente ar funcționa cel mai bine. Cercetătorii spera ca în curând această metodă să înlocuiască complet biopsia. (TNW)

10. Anglia s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale după ce a învins Suedia cu 2-0. Ultima oară când englezii au jucat o semifinală de Cupa Mondială a fost în 1990, la ediția din Italia, cand s-au clasat pe locul 4. Anglia va juca semifinală cu învingătoarea dintre Croatia și Rusia, meci care va începe la 21.

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Mircea Geoană: România este mai inegal dezvoltată decât înainte de integrarea europeană – Cronica serii
Școlile și grădinițele vor rămâne deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de cazuri Covid de 6 la mie în noul an școlar – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău