Cronica serii – Statele Unite au redevenit cel mai mare producător de petrol din lume

1. AfD, partid de extremă dreaptă din Germania, a devenit, dupa datele din sondaje, al doilea partid, depășind pentru prima oara Social Democrații. (Link)

2. Nicio instituție culturala de stat din Ungaria nu mai are voie să intre în contact cu mass media, inclusiv în ceea ce privește organizarea conferințelor de presă, fără o aprobare din partea Ministerului Resurselor Umane. (Link)

3. iPhone XS este mai rapid decât orice iMac Pro în testul Speedometer 2.0 JavaScript, fiind cel mai rapid device testat. Este cu 45% mai rapid decât iPhone-ul 8. (Link)

4. Statele Unite au redevenit, pentru prima oară din 1973, cel mai mare producător de petrol din lume, depășind Rusia și Arabia Saudită. (CNN)

5. Cartierele rezidențiale bogate din Los Angeles au o rată de vaccinare mai mică decât a unora dintre cele mai sărace țări din Africa. (TheAtlantic)

6. 69 de țări, din 193, încă pedepsesc relațiile sexuale între persoanele de același sex, cele mai multe fiind în Africa, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est.

7. Digi Spania a lansat serviciile de broadband fix și telefonie fixă în Spania. (Broadbandtvnews)

8. Ministrul turc de Externe, Cavusoglu, a acuzat Statele Unite ca folosește dolarul pentru a ataca economia Turciei. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă comuna cu omologul său din guvernul Venezuelei, în care a anunțat că Turcia recunoaște noua monedă din Venezuela. (Link)

9. Într-o scrisoare adresată senatorilor americani, Google a confirmat că va continua să le permită aplicațiilor third party să scanaze datele din conturile de Gmail. Google a încetat să mai scaneze conturile din propriul mail, pentru a targeta mai bine publicitatea, anul trecut. (WSJ)

10. Caii ar înțelege emoțiile oamenilor, în special furia. (ArsTechnica)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
eMAG ia în calcul o listare pe bursa românească – Cronica serii
Cronica serii – Creștere peste așteptări pentru economia americană în primul trimestru

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău