Stațiunea Borșa va avea în 2021 pârtie olimpică de schi, prima de acest fel din România – Cronica serii

1. Cipru este singura țară din UE care a avut anul trecut un deficit guvernamental mai mare de 3% din PIB, în timp ce România a avut un deficit bugetar de 3% din PIB. România se situa la finalul anului trecut în rândul statelor membre UE cu un nivel redus al datoriei guvernamentale raportate la Produsul Intern Brut (35%), un nivel mai scăzut fiind înregistrat doar în Estonia (8,4%), Luxemburg (21%), Bulgaria (22,3%), Cehia (32,6%), Lituania (34,1%) și Danemarca (34,2%). Bulgaria a avut anul trecut un excedent de 1,8%. (Profit.ro)

2. Liderul USR, Dan Barna, a declarat că ”ieșirea din criză (politică) nu este mandatul USR, acest lucru fiind posibil, în opinia sa, doar prin asumarea de către premierul desemnat, Ludovic Orban, a obiectivelor anunțate de Uniune: alegerea primarilor în două tururi, implementarea inițiativei ”fără penali în funcții publice” și abrogarea recursului compensatoriu. (G4Media)

3. Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că nu poate să i se ceară PNL ceea ce nu depinde de el şi nu a mai întâlnit această situaţie în care să i se pună nişte condiţii care nu depind de liberali. Orban susţine că cei care vor menţine Guvernul PSD la putere sunt complici cu toate ilegalităţile pe care le va face Executivul condus de Viorica Dăncilă. (News.ro)

4. Preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, a declarat că în cazul în care cele şase formaţiuni politice care au dărâmat Guvernul prin moţiune de cenzură nu reuşesc să creeze o majoritate, atunci social-democraţii iau în calcul să facă ei o nouă majoritate. Dăncilă a precizat că deocamdată PSD îi lasă pe cei care au dărâmat Guvernul să vină cu o soluţie şi cel care trebuie să regleze această situaţie este preşedintele Klaus Iohannis. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: A fost lansat primul serviciu comercial de livrări cu drona din Statele Unite. Dronele Wing vor livra comenzile de medicamente, gustări și cadouri ale unor firme precum FedEx Express, Walgreens și Sugar Magnolia în Christiansburg, Virginia. (Wing / Medium)

5. Inițiativa legislativă a senatoarei USR Florina Presadă, care vizează incriminarea pornografiei din răzbunare (revenge porn) a fost adoptată azi cu unanimitate de plenul Senatului. Legea va merge la Camera Deputaților, care este forul decizional. (G4Media)

6. Președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a respins introducerea pe ordinea de zi a plenului de azi votarea acordului Brexit. El a argumentat că Parlamentul s-a pronunțat deja asupra subiectului în ședința de sâmbătă. (Hotnews)

7. Stațiunea Borșa va avea în 2021 pârtie olimpică de schi, prima de acest fel din România. După finalizarea partiei, stațiunea vrea să intre pe harta competițiilor internaționale de profil. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Producătorul de cosmetice Coty vizează vânzarea diviziei de produse profesionale, inclusiv brandurile Wella, OPI și Clairol, precum și a subsidiarei braziliene. Compania așteaptă să încaseze până la $9 miliarde, cumulat. (Financial Times)

8. Un studiu care a analizat 168 tipuri de mâncare pentru bebeluși, comercializate în SUA, a descoperit că 95% din ele conțin plumb, 73% conțin arsenic, 75% conțin cadmiu, iar 32% conțin mercur. (Link)

9. Sydney va găzdui evenimentul World Pride în 2023 după ce a câștigat competiția cu Houston și Montreal. Paradă va avea loc între 24 Februarie și 4 Martie 2023 și va atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă comunitatea LGBT. (Link)

10. P&G, producătorul absorbantelor Always, a scos de pe ambalaje simbolul asociat feminității, la cererea activiștilor transgender. (TheSun)

Fotografia serii – Un baiat sta la coada pentru a primi ajutoarele oferite de Semiluna Rosie din Turcia, la granita cu Siria. Khalil Ashawi/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Poluare la un nivel record înregistrată noaptea trecută în București. Explicațiile ministrului Mediului – Cronica serii
Valeriu Gheorghiţă: 45% din centrele de vaccinare au activitate medie şi scăzută – Cronica serii