Cronica serii – Tăriceanu: ALDE nu se va implica în campania pentru referendumul privind redefinirea familiei

1. Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a anunţat miercuri că, pentru prima dată din 2015 până în prezent, de când realizează un chestionar în rândul membrilor săi, majoritatea respondenţilor a declarat că România nu mai este competitivă din punctul de vedere al disponibilităţii forţei de muncă calificate. Totodată, lipsa predictibilităţii şi a investiţiilor erodează competitivitatea economiei. (Profit.ro)

2. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că ALDE nu se va implica în campania pentru referendumul privind redefinirea familiei, precizând că le va recomanda simpatizanţilor să voteze conform propriei conştiinţe. Tăriceanu a spus că trebuie respectată libertatea fiecăruia să-şi organizeze viaţa intimă şi personală şi că, de aceea, după referendum va trebui promovată legea parteneriatului civil. (News.ro)

3. Constănțenii ar putea rămâne de mâine fără apă caldă deoarece RADET nu și-a îndeplinit promisiunea de a achita o parte din datoria către Electrocentrale SA. (News.ro)

4. Donald Trump a acuzat China, de la tribuna Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, în fața mai multor lideri din toată lumea, de încercarea de a influența în alegerile care se vor desfășura în Noiembrie, în Statele Unite. (BBC)

5. Serghei Bulgac, CEO-ul RCS&RDS a anunțat că grupul Digi poate atinge venituri de 1 miliard euro în acest an, în creștere de la de la 917 milioane de euro, cât au avut în 2017. Pe piața de telecom, Orange și Telekom sunt operatorii care au depășit venituri de 1 miliard euro. (Profit.ro)

6. $54 de miliarde vor fi cheltuiți anul acesta pentru a achiziționa jocuri pe mobil sau diverse item-uri din astfel de jocuri. Jocurile pe mobil vor depăși anul acesta, raportat la veniturile generate, jocurile pe console sau pc-uri. (AdvancedTelevision)

7. Google va accepta că a greșit, în fața Senatului American, după ce compania a fost acuzată de mai multe ori că a încălcat privacy-ul utilizatorilor. În August, Google a fost acuzată că a urmărit mișcărilor a milioane de utilizatori de iOS și Android deși aceștia își dezactivaseră opțiunea de tracking. (Reuters)

8. HBO va transforma locurile din Irlanda de Nord unde s-a filmat serialul Games of Thrones în atracții turistice. Turiștii vor putea vizita Winterfell, Castle Black și Kings Landing. (Link)

9. Google renunță la interdicția de a rula reclame la cryptomonede și va permite ad-uri pentru crypto exchange-uri, în Japonia și Statele Unite, începând cu Octombrie. (CNBC)

10. Un terminal de tranzit pentru autobuzele din San Francisco, la care s-a lucrat 10 ani și a costat $2.26 miliarde, a fost închis după ce s-au descoperit fisuri în structură. Terminalul a fost inaugurat luna trecută. (SFGate)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Euro a depăşit nivelul de 4,84 lei la băncile comerciale – Cronica serii
Standard & Poor’s Global Ratings: Perspectiva asupra României a devenit negativă – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău