Cronica serii – Teodorovici: Dacă 20% dintre funcţionarii din administraţia centrală ar pleca, ‘“n-ar simţi nimeni”

1. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat într-un interviu acordat DC News că dacă 20% dintre funcţionarii din administraţia centrală ar pleca, ‘“n-ar simţi nimeni”, sugerând că foarte mulţi dintre funcţionari nu au niciun rol în administraţie. El a mai zis că salariul minim pe economie ar trebui să nu mai fie obligatoriu pentru firmele private, ci doar în administraţia publică. (Economica)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre prim-ministru României şi Preşedintele României, şeful statului contestând desemnarea lui Paul Stănescu pentru conducerea operativă a Guvernului pe durata absenţei Vioricăi Dăncilă. (News.ro)

3. Preşedintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe Silviu Predoiu, prim-adjunct al directorului SIE. General Silviu Predoiu are 59 ani şi este prim-adjunct al directorului SIE din noiembrie 2005. În perioada în care la conducerea SIE nu s-a aflat un director, Predoiu a asigurat interimatul. (News.ro)

4. Amazon UK Services, firma prin care se fac livrările, a plătit 1.7 milioane de lire taxe în Marea Britanie, pentru anul trecut, deși profitul i-a crescut de la 24.3 milioane lire la 72.3 milioane lire, iar cifra de afaceri a crescut până la 2 miliarde de lire. (BBC)

5. Zeci de români s-au plâns în ultimele zile că au avut probleme cu contul de Facebook, după ce au dat calificativ minim de o stea Poliției Române. Facebook Europe a spus că își asumă vina și că totul s-a întâmplat dintr-o eroare a sistemelor automate de depistare a spam-ului. Reamintim că peste 50.000 de români au acordat o stea din cinci Poliției Române pentru ”bâlbele” din scandalul cu numărul de mașină M… PSD. Ieri Poliția a închis secțiunea de comentarii. (Hotnews.ro)

6. Dosarul penal deschis pe numele şoferului cu numere anti-PSD se va închide. Poliţia a anunţat că va propune Parchetului clasarea anchetei. Mai mult, şeful Poliţiei a cerut o anchetă pe tema comunicărilor contradictorii ale subordonaţilor săi pe această temă. (Digi24)

7. LiveWire, prima motocicletă electrică a celor de la Harley-Davidson, va fi lansată anul viitor. (Engadget)

8. Un startup din Tel Aviv a anunțat că a dezvoltat o tehnologie care le permite companiilor fmcg să folosească cu 40% mai puțin îndulcitor fără să afecteze gustul produsului. (Quarz)

9. Din top10 branduri la nivel mondial, 5 sunt branduri digitale: 1. Google, 2. YouTube, 3. Samsung, 4. WhatsApp, 5. Facebook, 6. Amazon, 7. Ikea, 8. Colgate, 9. Uniqlo, 10. Lego (BrandIndex)

10. Unul dintre marile lanțurile hoteliere din Australia a fost amendat cu $2.2 milioane pentru că a încercat să prevină review-urile negative de pe TripAdvisor. Curtea federală australiană a hotărât ca Meriton Property Services a încălcat legea împiedicând clienții nemulțumiți să primească pe mail invitația de a descrie experiența pe TripAdvisor. Curtea a stabilit ca între Noiembrie 2014 și Octombrie 2015 hotelul le-a dat celor de la TripAdvisor adrese de email greșite pentru clienții care au depus plângeri. (CNN)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – În 5 ani România rămâne fără bucătari
Studiu MedLife: Gradul de imunitate colectivă la nivel urban este de peste 60% din populaţie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău