Cronica serii – Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord de principiu privind relațiile comerciale post-Brexit

1. Nivelul emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă a atins un nou record anul trecut. Ultima oară când Pământul a suportat o concentrație similară a fost acum 3-5 milioane de ani, când temperatura era cu 2-3 grade mai ridicată, iar nivelul marilor și oceanelor cu 10-12 metri mai înalt. (Link)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a primit, la interval de două zile, a doua propunere de remaniere guvernmentală, precizând că în acestă săptămână nu va exista nicio schimbare de miniştri şi că a doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului. (News.ro)

3. Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord de principiu privind relațiile comerciale post-Brexit, a anunțat președintele Consiliului European, Donald Tusk. Lira sterlină s-a apreciat față de dolar și euro, pe fondul optimismului generat de perspectiva creării unei zone de liber schimb între cele două părți.

4. Fondul de investiții deținut de George Soros a vândut toate acțiunile Facebook pe care le deținea în trimestrul 3 al acestui an, înainte ca prețul acțiunilor să scadă. (Link)

5. Proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei va deconta combustibilul folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei pe lună dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism personal pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti sau către judeţul Ilfov, în sistem de car-sharing, a fost aprobat. (News.ro)

6. Google a anunțat că va începe să testeze un nou sistem de afișare a reclamelor pe YouTube, cu două reclame video consecutive chiar la început. Numit de cei de la Google ad-pod, calupul publicitar care va fi afișat la începutul filmelor va fi compus din două reclame video pre-roll care pot fi oprite de utilizator după câteva secunde. (Profit.ro)

7. Pro TV SRL, cu afaceri anul trecut de peste 768 milioane lei și un profit net de aproape 213 milioane lei, și-a schimbat, în vara acestui an, domeniul principal de activitate, trecând de la activități de difuzare a programelor de televiziune la activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune. Ulterior, în luna octombrie a solicitat Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți, respectiv pentru ediția de Crăciun și sezonul de toamnă al anului viitor, în cuantum total echivalent de peste 1 milion de euro. (Profit.ro)

8. Guvernul japonez va plăti, începând cu următorul an fiscal, câte $27.000 celor ce vor fi dispuși să se mute din Tokio și să-și caute locuri de muncă în afara capitalei. (Quarz)

9. Revenirea inflației în intervalul țintă al băncii centrale, de 2,5% plus/minus 1 punct procentual, s-ar putea produce chiar luna aceasta, a declarat consultantul de strategie al BNR, Adrian Vasilescu. (Profit.ro)

10.  Producția europeană de trufe ar putea scădea cu 78-100% până la sfârșitul acestui secol. (Link)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – eCommerce-ul din .ro a ajuns la 3,5 miliarde euro
Cronica serii – Greva la depozitele Amazon din Europa

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău