Cronica serii – Vicepreședinte PNL îl atacă pe Cioloș numindu-l arogant

1. O avarie majoră s-a produs astăzi în sistemul de alimentare cu apă în zona centrală și de nord a Ploieștiului, Direcția de Sănătate Publică Prahova interzicând utilizarea apei pentru băut, gătit și spălat. Compania Apa Nova anunță că lucrează pentru remedierea cat mai rapidă a avariei și că pune la dispoziție cisterne cu apă potabilă. (Profit.ro)

2. Două despre buget: 1. USR susţine că deficitul din proiectul de buget pe 2019 depus la Parlament este mai mare cu 1,3 miliarde de lei decât în cel prezentat în urmă cu o săptămână, concluzia fiind că „sunt cifre false în buget” (News.ro). 2. PRO România, partidul condus de Victor Ponta, a adresat un apel către UDMR solicitând parlamentarilor Uniunii să aibă curajul de a nu vota „bugetul mincinos al coaliţiei PSD-ALDE”, avertizând că dacă bugetul va fi aprobat de Parlament în forma actuală, întreaga ţară, inclusiv comunitatea maghiară, o să ştie că a fost aprobat numai cu votul UDMR (News.ro)

3. Guvernul și-a propus ca până la sfârșitul anului 2020 să cumpere 29 de avioane pentru Tarom, a declarat consilierul premierului pe probleme economice, Darius Vâlcov. (Profit.ro)

4. Vicepreședintele PNL Florin Roman l-a acuzat pe Dacian Cioloș că este „la fel de arogant ca PSDragnea, când atacă PNL”. El i-a transmis liderului PLUS că „politica nu e nici o joaca de copii și nici o joacă cu vorbele”. „Cred că unificarea forțelor anti-PSDragnea sub forma unei coaliții este obligatorie pentru a scăpa țara de “ciuma roșie”. Din acest motiv, nu văd nimic rău în “logodna” dintre USR și partidul lui Cioloș. E treaba lor. Și nu vreau să comentez chiar dacă, ca un om care cunoaște sondajele reale, știu ca partidul lui Cioloș este la nici jumătate din USR. Că l-a păcălit pe Dan Barna, obținând mai mult decât paritate, nu e nimic nou”, a declarat Florin Roman. Vicepreședintele liberalilor susține că Dacian Cioloș a „păcălit” și PNL când l-a susținut ca ministru și apoi pentru un mandat de comisar european. (Hotnews)

5. Guvernul olandez a anunțat că 42 de firme și aproape 2000 de locuri de muncă s-au mutat în Olanda din Marea Britanie din cauza Brexitului, alte 250 firme fiind interesate să facă această mișcare. (Link)

6. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că gruparea Hezbollah, susținută de Iran, este activă în Venezuela. (Link)

7. Vicepremierul Italiei, Luigi di Maio, a atacat astăzi independența Băncii Naționale a Italiei, declarând că toată conducerea ar trebui înlocuită. Di Maio este liderul mișcării 5Stele, populistă, parte din coaliția care conduce Italia. (Link)

8. Aleksander Čeferin, președintele UEFA, reales în funcție în această săptămână, a declarat că asociația care gestionează fotbalul european își va lansa un serviciu de streaming în următoarele șase luni. Platforma, care se va numi UEFA TV, va fi disponibilă în afara Europei și a Americii de Nord, meciurile din Champions League urmând a fi disponibile cel mai devreme din 2021, pentru a proteja actualii deținători ai drepturilor. (Link)

9. Google a anunțat că a plătit anul trecut $3,4 milioane “vânătorilor de bug-uri”. (VentureBeat)

10. Pentru prima oară în ultimii 12 ani, Coca-Cola introduce o nouă aromă, Orange Vanilla, pentru moment disponibilă doar în Statele Unite. (CNN)

Fotografia serii – Donald Tusk a lucrat 8 ani ca vopsitor industrial, fiind persecutat de guvernul comunist polonez:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Datoria mondiala a ajuns anul trecut la $243.000 miliarde
Cronica serii – Dăncilă: Din 2023 vom merge pe autostrada de la Bucuresti la Brasov

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău