Crypto exchange-ul Binance a investit $500 de milioane în achiziția Twitter de către Elon Musk – Cronica de Business

1. Economiștii Goldman Sachs se așteaptă ca Rezerva Federală a SUA să majoreze rata dobânzii de referință mai mult decât se anticipase anterior. Banca centrală va crește rata de referință până la 4,75% – 5% în martie, cu 25 de puncte de bază mai mult decât se aștepta anterior. (Bloomberg)

2. Exxon Mobil a anunțat un profit record pe trimestrul trei, de $19,66 miliarde, foarte apropiat de profitul raportat de Apple, de $20,7 miliarde. Este cel mai mare profit înregistrat vreodată, la nivel de trimestru, de compania petrolieră, în istoria sa de 157 de ani. (Reuters)

3. În primele nouă luni s-au eliberat 34.500 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 11,8% față de aceeași perioadă din anul trecut, anunță Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

4. Twitter lucrează la un plan de concedieri, la doar câteva zile după ce platformă a fost achiziționată de Elon Musk. Sunt anunțate reduceri pentru pozițiile de programatori și alte domenii ale companiei, potrivit surselor. Twitter are aproximativ 7.500 de angajați. (WSJ)

5. Crypto exchange-ul Binance, cea mai mare platformă pentru schimbul de cryptomonede din lume, a investit $500 de milioane în achiziția Twitter de către Elon Musk. (Axios)

6. Tesla a purtat discuții cu Glencore despre preluarea unui pachet de acțiuni în tradeur elvețian de mărfuri, un semn al modului în care producătorii auto încearcă să construiască legături cu industria minieră pentru a asigura materialele necesare producției de baterii electrice. Discuțiile preliminare, care au început anul trecut, au vizat cumpărarea a 10-20% din Glencore. (FT)

7. Banca Națională a Elveției (SNB) a raportat pierderi de 142,2 miliarde franci (143 de miliarde dolari) în primele nouă luni ale acestui an, în condițiile în care creșterea dobânzilor și aprecierea francului a redus valoarea investițiilor străine ale SNB, transmite Reuters. Pierderi sunt cele mai mari înregistrate de SNB de la înființarea sa în 1907. (Profit.ro)

8. Fondul suveran de investiții al Norvegiei, cel mai mare din lume în condițiile în care deține active de peste $1150 miliarde, a raportat pierderi de 449 miliarde de coroane norvegiene ($43,47 miliarde) în trimestrul trei din 2022. (Profit.ro)

9. 17 dintre companiile chineze finanțate cu capital de risc și care s-au listat pe bursa americană în ultimii doi ani au înregistrat scăderi ale prețului acțiunilor de ~ 91%, în medie. (Link)

10. Byju’s, cea mai mare companie de tehnologie pentru educație din India, evaluată la $22 miliarde, plănuiește concedierea a până la 12.000 de angajați, anul viitor. Compania are aproximativ 48.000 de angajați. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul analizează mai multe măsuri care, dacă vor fi adoptate, ar reprezenta cea mai mare schimbare fiscală din ultimii ani – Cronica de Business
Dacia scade la jumătate în Marea Britanie – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău