Cursele aeriene spre și din Italia se suspendă de azi pâna pe 23 martie – Cronica dimineții

1. Autorităţile au anunţat ieri al 15-lea caz de infectare cu coronavirus, la o femeie din judeţul Mureş. Al 14-lea caz, anunţat cu puţin timp înainte, a fost confirmat la o femeie din Bucureşti. Cinci pacienţi cu coronavirus din România s-au vindecat, fiind externaţi. Duminică, la ora 17.00, 11 persoane erau în carantină şi 12.877 erau izolate la domiciliu. Până acum s-au prelevat peste 900 de teste.  (News.ro)

2. Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de ieri, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat. (News.ro)

3. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că autorităţile încearcă să găsească măsuri de fluidizare a accesului la staţia de metrou şi la ieşirea din staţia de metrou. Bode a precizat că se operează cu maximum de trenuri şi timpii de aşteptare sunt de două-patru minute pe magistralele cele mai aglomerate. (News.ro)

4. Cursele aeriene spre și din Italia sunt suspendate de azi, de la ora 12, până la 23 martie, de pe toate aeroporturile din România, au decis autoritățile. (Profit.ro)

5. Numărul de cazuri noi de infecție cu coronavirus, în Coreea de Sud, este în scădere, pentru a patra zi consecutivă (Link). Pentru a doua zi consecutiva China a anunțat zero noi cazuri de infectare cu coronavirus, transmitere locală, în afara provinciei Hubei. (Reuters)

Una din Cronica de Carte: Editorii The New York Times recomandă o carte pentru fiecare dintre cele 52 de destinații de vacanță ale anului 2020. Singura destinație din România este Alpii Transilvaniei (o denumire alternativă pentru Carpații Meridionali), iar volumul recomandat este ”The Historian”, de Elizabeth Kostova (tradus la Editura Rao cu titlul ”Colecționarul de istorie”), un roman ce are în centru mitul Dracula. (New York Times)

6. Prețul petrolului a scăzut cu 30%, ajungând la cel mai redus nivel din februarie 2016. Scăderea vine după ce compania saudită Aramco a anunțat discounturi pentru clienți, ca răspuns la refuzul Rusiei de a reduce producția. (CNBC)

7. Bursa japoneză a scăzut, în această dimineață, cu 6%, iar cea din Hong Kong cu 4% pe fondul scăderii cotațiilor la petrol (Link). Randamentul certificatelor de trezorerie americane pe 10 ani a scăzut pentru prima sub 0,5%, în timp ce la cele pe 30% a scăzut sub 1%, tot pentru prima oară. (Link)

8. Bancnotele de dolari care ajung în SUA după ce au circulat în Asia vor intra în carantină, pentru a limita riscul de propagare a noului coronavirus. (Profit.ro)

9. Cursa electorală pentru primăria Parisului este dominată de trei femei, care ocupă primele locuri în sondaje. Toate trei provin din familii care au migrat în Franța din Spania, Maroc/Algeria și Polonia. (Link)

10. „Biserica nu intră în carantină, pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu. Declarația vine după ce mai multe voci au cerut închiderea bisericilor pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus.  (Hotnews)

Fotografia dimineții – Un grafic cu țările care depind de turism și ar putea fi cele mai afectate de coronavirus:

Ți-ar mai putea plăcea
Biden: Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina – Cronica dimineții
România are nevoie de încă trei decenii pentru a eradica foametea – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău