Dacia este cea mai mare companie din sud-estul Europei, după venituri – Cronica dimineții

1. Liderii USR au decis aseară, după ce în partid au apărut voci care cereau intrarea la guvernare, să nu facă acest pas și să rămână consecvenți cu ideea lor inițială de a susține alegeri anticipate. (Link)

2. BBC a publicat un material video despre importurile de gunoi pe care le fac companiile private de reciclare din România deși țara este sufocată de gunoaiele produse autohton. (BBC)

3. Președintele Trump a autorizat creșterea tarifelor pentru oțelul importat din Turcia și aplicarea unor sancțiuni pentru oficialii turci implicați în ofensiva militară din nordul Siriei. Trump a cerut încetarea imediata a violențelor și i-a trimis pe Vice Președintele Mike Pence și pe Robert O’Brien, consilierul pe probleme de securitate, la Ankara, pentru a gasi o soluție care să rezolve criza. (WSJ)

4. Mii de manifestanți catalani pro-independență au ieșit ieri în stradă și au încercat să blocheze aeroportul din Barcelona, după condamnarea la închisoare a nouă lideri independentiști. Ciocniri violente au izbucnit la aeroport între poliție și protestatari, turbulențele ducând la perturbarea traficului aerian, peste 100 de zboruri fiind anulate. (Hotnews)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Partidul de guvernământ din Polonia, Lege şi Justiţie (PiS), a câştigat al doilea mandat în alegerile parlamentare de duminică, dar ar putea avea dificultăţi în a-şi impune politicile pentru că a pierdut majoritatea în camera superioară a Parlamentului. (News.ro)

6. Dacia a fost desemnată cea mai mare companie din sud-estul Europei în funcție de venituri. Constructorul de la Mioveni a obținut 5.34 miliarde de euro în 2018. (Automarket)

7. Orașul București se află în topul destinațiilor din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare, depășind Lisabona, Tel Aviv sau Moscova. (Profit.ro)

8. Uber va concedia aproximativ 350 de angajați din diviziile de livrare mâncare, mașini autonome și siguranță. Este a treia rundă de concedieri, dupa cele din iulie, 400 de angajati din marketing, si septembrie, cand au fost dați afară 435 de angajati din departamentul tehnic. Uber are 22.263 angajați la nivel mondial. (TechCrunch)

9. Carlsberg a prezentat un prototip al unui recipient din fibra de lemn care ar trebui să înlocuiască sticlele. Producătorul danez de bere va lucra cu Coca-Cola, L’Oreal și Absolut pentru dezvoltarea unor “sticle” din hârtie, reciclabile. (AP)

10. Zsolt Borkai, primarul orașului maghiar Gyor, filmat în timp ce participa la o orgie, pe un yacht de lux, a câștigat un nou mandat la alegerile de duminică. Borkai ar putea fi insă dat afara din partid de premierul Orban. (Bloomberg)

Fotografia dimineții – Protestarii din Hong Kong au fluturat steaguri americane în timpul manifestațiilor din weekend. Billy H.C. Kwok/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România anunță primele măsuri pentru stoparea tăierilor ilegale de arbori – Cronica dimineții
Nicușor Dan: Am 33% in sondaje, cu 2,5% peste Gabriela Firea – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău