Dacia a făcut cel mai mare profit din istorie, compania-mamă Renault ar putea fuziona cu Fiat Chrysler, iar Regina Maria se extinde din nou – Cronica de Business

1. Automobile Dacia a înregistrat cel mai mare profit din istorie anul trecut – €162 milioane, în creștere cu 40% față de 2017. Veniturile totale ale companiei s-au ridicat la €5,3 miliarde în aceeași perioadă. Rezultatele nu includ fabrica din Maroc, unde compania are o linie de producție sub brandul Dacia. (Business Review)

2. Rețeaua de sănătate Regina Maria a preluat Premiere din Timișoara, cel mai mare spital privat multidisciplinar din regiunea de vest a țării. (Profit.ro)

3. Fiat Chrysler vizează o fuziune cu francezii de la Renault. Mișcarea s-ar face prin intermediul unui holding în Olanda, în procentaj de 50-50%, și ar da naștere celui de-al treilea cel mai mare producător auto din lume. (Bloomberg)

4. Grupul energetic italian Enel a început lucrările pentru construcţia parcului eolian Oyster Bay, cu o capacitate de aproximativ 140 MW, în Africa de Sud, cu o investiţie de €180 milioane. (News.ro)

5. Un miliardar ceh, Daniel Kretinsky, a cumpărat o participație în publicația franceză Le Monde.  (New York Times)

Bonus:

6. Producătorul de carne Transavia a realizat exporturi de €25 milioane în 2018, echivalentul a 16% din business. (ZF)

7. CEZ plănuiește să vândă active în Bulgaria, România, Turcia și Polonia ca parte a strategiei de reorientare spre piața din Cehia, a declarat CEO-ul companiei, Daniel Benes. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Deutsche Bank se așteaptă ca economia Germaniei să intre în recesiune severă din cauza șocului generat de criza gazelor naturale – Cronica de Business
Banca Transilvania a continuat să-și majoreze dominația în piața bancară din România și a ajuns să dețină aproape o cincime din activele pieței bancare – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău