Dacian Cioloș: Eu sau Dan Barna vom candida la președinție – Cronica dimineții

1. Franţa, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Suedia au recunoscut oficial noul guvern al Republicii Moldova condus de Maia Sandu şi susţin că Parlamentul, fiind reprezentantul poporului, este cel mai bun loc pentru a rezolva toate problemele politice. (News.ro)

2. Vaticanul a emis ieri un document oficial care respinge conceptul că oamenii își pot alege sexul. Decizia este o lovitură pentru comunitatea LGBT catolică, care a sperat într-o apropiere de biserică, după numirea Papei Francisc. (NYTimes)

3. Dacian Cioloș a declarat aseară, la România TV, că el sau Dan Barna va candida, din partea Alianței USR-PLUS, la alegerile prezidențiale, precizând că este firesc ca Alianța să aibă un candidat, în contextul scorului bun obținut la europarlamentare. (Hotnews)

4. Premierul Viorica Dăncilă a spus aseară, la TVR, că exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an şi crede că poate ajuta mai bine candidatul PSD din postura de prim-ministru. (News.ro)

5. Gazul natural a fost sursa de energie cu cea mai mare creștere anul trecut, reprezentând 45% din total creștere. Datele apar în raportul Agenției Internaționale pentru Energie. (Link)

6. Autoritățile americane au confirmat că hackerii au accesat fotografiile celor care au intrat și ieșit din Statele Unite. Și datele mașinilor care au trecut granița au fost compromise. (TechCrunch)

7. 55% dintre femeile americane cu vârsta între 18 și 54 de ani au declarat că preferă să trăiască într-o țară socialistă decât într-una capitalistă. În schimb, majoritatea bărbaților rămân adepții capitalismului. (Axios)

8. Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord coreean Kim Jong Un, ar fi fost informator CIA. Kim Jong Nam a fost ucis pe aeroportul din Kuala Lumpur, Malayesia, în 2017. (WSJ)

9. Starbucks a lansat un program experiment pe aeroportul londonez Gatwick. Clienții au opțiunea de a plăti 6 cenți în plus, care vor fi donați, pentru un pahar de unică folosință sau a nu plăti nimic pentru unul ce poate fi reutilizat. (Bloomberg)

10. Naționala României de fotbal a învins aseară, în deplasare, selecţionata Maltei, scor 4-0, în grupa F de calificare la Euro-2020. Mai multe detalii în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții – Mesajul electoral despre interzicerea avortului al unuia dintre candidații la nominalizarea Partidului Democrat pentru prezidențialele de anul viitor:

Ți-ar mai putea plăcea
Candidata Franţei la postul de comisar european a fost respinsă de două comisii ale Parlamentului European – Cronica dimineții
Ministrul de Interne: Activitatea ar putea începe la ore diferite pentru a reduce aglomerația de la metrou – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău