Bilanțul săptămânal al morților din cauza Covid-19 la nivel mondial a atins cel mai scăzut nivel din toamna lui 2020 – Cronica dimineții

1. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că actualul Guvern poate şi va prelungi starea de alertă, însă nu va putea introduce noi restricţii. Bode a prezentat şi situaţia pandemiei afirmând că ”ne ducem” spre 20.000 de cazuri noi zilnice şi că se ia în calcul transferul bolnavilor în străinătate. (News.ro)

2. Guvernul Florin Cîțu, demis marți de Parlament în plină criză energetică și sanitară, are în această lună ultima plată importantă din 2021 în contul datoriei publice. Ajunge la scadență o emisiune de titluri de stat prin care s-au împrumutat 9,33 miliarde de lei pe parcursul mai multor ani. (Profit.ro)

3. Bilanțul săptămânal al morților din cauza Covid-19 la nivel mondial – aflat în scădere din august – a atins cel mai scăzut nivel din toamna lui 2020 încoace, când se înregistrau primele săptămâni ale celui de-al doilea val al pandemiei. (Profit.ro)

4. USR a anunțat că a luat act cu „neplăcută surprindere” de faptul că preşedintele Klaus Iohannis „nu se grăbeşte” să organizeze consultări cu partidele parlamentare şi îl îndeamnă pe şeful statului „să nu tragă de timp”. (Hotnews)

5. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat zece măsuri drept condiție pentru a participa la negocierile pentru un nou guvern. Ciolacu a declarat că PSD nu a decis încă dacă va merge la negocierile de la Cotroceni. El a pledat pentru un guvern format din specialiști, până în martie, care să pregătească alegerile anticipate. (G4Media)

Din Cronica Sportivă: S-a tras la sorţi tabloul principal la turneul de la Indian Wells: Simona Halep, care e direct calificată în turul secund, va debuta împotriva învingătoarei din duelul Marta Kostyuk – Shai Zhang. O eventuală victorie i-o va aduce foarte probabil în față, în turul 3, pe Emma Răducanu, câștigătoarea US Open; Sorana Cîrstea va juca direct în manșa secundă cu învingătoarea disputei Missaki Doi – Li Ann; Irina Begu va juca în prima rundă contra Fionei Ferro, din Franța. (Eurosport)

6. Fostul președinte liberal Valeriu Stoica, spune că ar fi o dovadă de imaturitate politică, dacă liberalii ar veni la discuțiile de la Cotroceni cu propunerea Florin Cîțu premier. O asemenea propunere denotă iresponsabilitate și nu ar face decât să adâncească criza politică. Altfel, spune Stoica, e incorectă afirmația că doar USR PLUS a declanșat criza politică. (RFI)

7. 41 de parlamentari susţinători ai fostului preşedinte Ludovic Orban au transmis o scrisoare deschisă în care se precizează că acesta este cea mai potrivită persoană să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare, fiind ”reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru”. (Hotnews)

8. Aproximativ 216.000 de copii ar fi suferit abuzuri sexuale, din 1950, din partea membrilor bisericii catolice franceze este concluzia unei comisii independenta de anchetă. (Bloomberg)

9. Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a apărat o propunere a administrației Biden, prin care se impune băncilor să raporteze fiscului american (IRS) tranzacțiile de peste $600, numind colectarea informațiilor „o rutină”. Yellen a respins acuzațiile că ar fi o încălcare a intimității. (NewYorkPost)

10. Ministerul Sănătăţii din Singapore a raportat marţi peste 3.400 de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus şi nouă decese, amândouă cifrele reprezentând recorduri pentru 24 de ore. Aproape 40.000 de contaminări au fost raportate doar în ultimele 28 de zile, cu toate că circa 98% dintre cei care s-au testat „pozitiv” în acest interval au avut simptome minore ori deloc. Peste 83% din cei 5,45 de milioane de singaporezi sunt vaccinaţi. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Liderul AUR, George Simion, făcându-si un selfie cu Florin Cîțu, ieri, la votul moțiunii de cenzură. George Călin, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Franta interzice telefoanele mobile in scoli si colegii
Cronica diminetii – Aproape 3 milioane de elevi încep astazi şcoala în întreaga ţară

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău