Dacian Cioloș vrea guvern interimar până dupa alegerile prezidențiale – Cronica dimineții

1. Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat aseară, la Digi24, că trebuie încercată constituirea unei noi majorităţi care să susţină un guvern interimar până după alegerile prezidenţiale, urmând ca ulterior să fie organizare alegeri parlamentare anticipate. (Hotnews.ro)

2. În discuţiile purtate cu liderii europeni, premierul Dancila a negociat pentru România funcţia de comisar european pentru Transporturi. Favorit pentru nominalizare ar fi Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe. Alte portofolii europene luate în calcul de Guvern sunt Politica Regională şi Agenda Digitală, cu două nume-surpriză: Mircea Geoană şi Victor Negrescu. (Adevarul)

3. Şefa democraţilor în Congresul american Nancy Pelosi a declarat că preferă mai degrabă să-l vadă pe preşedintele republican Donald Trump ”în închisoare” după ce va fi învins în alegerile prezidenţiale din 2020, decât vizat de o procedură de destituire. (News.ro)

4. Companiile private din Statele Unite au adăugat doar 27.000 noi locuri de muncă în Mai, cel mai redus număr din ultimii nouă ani. Numărul este cu mult sub estimările analiștilor, care se așteptau la 173.000, după ce în aprilie au fost create 275.000 noi locuri de muncă. (Axios)

5. Austria, Cipru, Grecia și Malta au cele mai curate ape pentru scăldat din Europa, conform raportului din 2019 al Comisiei Europene și al Agenției Europene de Mediu privind calitatea apelor pentru scăldat din Europa. În cele patru țări, cel puțin 95% din zonele pentru scăldat au o calitate ‘excelentă’ a apei. Toate zonele pentru din România au obținut cel puțin calificativul ‘satisfăcător’ în 2018. (Profit.ro)

6. Papa Francisc a aprobat schimbarea unui vers din “Tatăl nostru”. În loc de “Și nu ne duce pe noi în ispită”, va fi “Și nu ne lăsa pe noi în ispită”, pentru a nu da senzația că Dumnezeu îi trimite pe credincioși în ispită. (TheGuardian)

7. Mai a fost a doua cea mai ploioasă lună din Statele Unite din 1895 până în prezent. (Axios)

8. Barack și Michelle Obama au semnat un contract exclusiv cu Spotify pentru a produce podcasturi. (Variety)

9. Proprietarii de câini transferă stresul către animalele lor de companie relevă un studiu efectuat de cercetătorii suedezi. Aceștia au studiat nivelul de cortizon, hormonul generat de glande ca răspuns la stres, prezent în părul oamenilor și al câinilor. (AP)

10. Premierul Viorica Dăncilă şi-a deschis pagină de Facebook. „«Succesul nu e final, eşecul nu e fatal: ceea ce contează e curajul de a continua», spunea Churchill. Îmi doresc ca atât colegii mei, cât şi colegii din opoziţie, să asculte şi să ţină minte aceste vorbe.”, îşi începe Dăncilă prima postare. (News.ro)

Promo: EXCLUSIV – STIREA DIMINETII de la iCEE.fest: UPGRADE 100. Festivalul va fi deschis de o personalitate globală a tehnologiei: Marcus Shingles, ex CEO al XPRIZE Foundation, a confirmat în ultimul moment și va susține o prezentare amplă la festivalul care începe la București în doar 5 zile. Anunțul oficial va fi făcut azi. Biletele se vor scumpi luni -> puteți beneficia încă de prețul actual, minus 15% – cu codul 15Cronica în pasul 2 pe www.upgrade.com/tickets

Fotografia dimineții – Nike a început să folosească manechine “size plus” în magazinele sale. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
2,3 milioane de persoane vor beneficia de măști de protecție oferite de guvern – Cronica dimineții
Nicușor Dan: Am 33% in sondaje, cu 2,5% peste Gabriela Firea – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău