Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidenţiale al Alianţei 2020 USR PLUS – Cronica serii

1. Liderul USR Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidenţiale al Alianţei 2020 USR PLUS, iar Dacian Cioloş va fi candidatul la funcţia de prim-ministru. (G4Media)

2. România se situa, la finalul primului trimestru din acest an, în rândul statelor membre UE cu cel mai mic nivel al datoriei guvernamentale raportată la PIB, 34,1% din PIB. Un nivel mai redus se înregistreaza doar în Estonia (8,1% din PIB), Bulgaria (21,2%), Luxemburg (21,3%), Danemarca (33,6%) și Cehia (34%). (Profit.ro)

3. Un proiect de lege depus de senatorul PSD Liviu Pop prevede impozitarea cu 90% a sumelor ce depășesc 10.000 de lei din pensia lunară. (Hotnews)

4. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planetă, a declarat că își cheltuie miliardele „în spațiu” pentru că omenirea „este în plin proces de distrugere a planetei”. (CNBC)

5. Șansele ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană fără un acord sunt cele mai ridicate din ultimii aproape 2 ani. (Reuters)

6. Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 a lovit astăzi Atena, capitala Greciei. Rețeaua electrică și rețelele de telefonie mobilă au fost afectate. (BBC)

7. Extinderea metroului londonez, unul dintre cele mai complexe proiecte de infrastructură din Europa, va costa mult mai mult decât bugetul setat în 2010. Început în 2009, proiectul a avut un buget de aproape 15 miliarde de lire dar a ajuns deja la 17,6 miliarde. (BBC)

8. Pădurile acoperă 31% din suprafața Franței, cu 7% mai mult decât în 1990. (TheEconomist)

9. Conform unui raport ONU, numărul deceselor cauzate de HIV a scăzut anul trecut la 770.000, cu 33% mai puțin decât în 2010. (DW)

10. Un compus chimic aflat in laptele matern poate dizolva tumorile, iar fragmentele pot fi eliminate prin urină de pacienții bolnavi de cancer, arată testele efectuate pe un număr redus de pacienți. (TheTelegraph)

În loc de fotografia serii avem primul trailer oficial din Top Gun: Maverick:

Ți-ar mai putea plăcea
România a avut, anul trecut, cea mai mare creștere din UE a consumului efectiv individual și a produsului intern brut per capita – Cronica serii
Haaretz: România e interesată să achiziționeze din Israel sistemul de apărare anti-rachetă IRON DOME – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău