Dan Barna și Dacian Cioloș: “USR şi PLUS vor merge mai departe împreună. Şi la prezidenţiale, şi la locale, şi la parlamentare“ – Cronica dimineții

1. Liderii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, arată, într-un mesaj comun, că discută în aceste zile despre viitorul Alianţei, iar „pe alocuri discuţiile sunt mai aprige”. „Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR şi PLUS vor merge mai departe împreună. Şi la prezidenţiale, şi la locale, şi la parlamentare „. (News.ro)

2. Octavian Ursu, un german de origine română, a câștigat ieri alegerile pentru Primăria oraşului Görlitz (landul Saxonia, estul țării), învingându-l pe candidatul extremei-drepte, anunță presa germană. (Hotnews)

3. Preşedintele Donald Trump este pe locul şase, în urma a cinci democraţi, într-un sondaj de opinie privind intenţia de vot a americanilor la alegerile prezidenţiale din 2020, în fruntea căruia se situează democratul Joe Biden, fost vicepreședinte în mandatul lui Barack Obama. (Digi24)

4. Din octombrie anul trecut, grănicerii americani au arestat aproape 250.000 de copii migranți care au încercat să intre ilegal în Statele Unite, singuri sau cu familiile lor. (Axios)

5. Alegerea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror-şef european nu mai pare la fel de sigură ca în urmă cu câteva luni. Cel puţin asta cred jurnaliştii britanici de la „The Sunday Times”, într-un articol intitulat „UE pierde din curaj în legătură cu înalta funcţie pentru Laura Codruţa Kovesi, coşmarul politicienilor români corupţi”. (Digi24)

6. România ocupă locul 28, în coborâre cu 10 poziții față de anul anterior, în clasamentul Global Services Location, fiind depășită de Bulgaria (locul 17) sau Ucraina (locul 20), însă situându-se ușor înaintea Ungariei (locul 31) și Cehiei (locul 33). Topul include 50 de țări. Clasamentul realizat de firma de consultanță A.T. Kearney urmărește să surprindă cât de atractive sunt aceste țări pentru a oferi servicii de business (outsorcing) companiilor globale și ține cont 4 criterii: atractivitatea financiară, calitatea și disponibilitatea forței de muncă, climatul de business și adaptarea la digitalizare (digital resonance). (Profit.ro)

7. Aproape două milioane de persoane au ieşit ieri, în stradă, la Hong Kong, în semn de protest faţă de controversatul proiect de extrădare către China al Guvernului local, au anunţat organizatorii. Această manifestaţie a avut loc în pofida anunţării sâmbătă a unei ”suspendări” a examinării proiectului de lege. Manifestanţii denunţă un amestec tot mai puternic al Chinei comuniste în Homg Kong. Şefa Guvernului local, Carrie Lam, le-a prezentat scuze cetăţenilor. (News.ro)

8. Prețul bitcoin s-a apreciat cu peste $1.000 în ultima săptămâna, pe fondul unui interes crescut la tranzacționare, susținut de informații potrivit cărora Facebook ar putea dezvălui propriul sistem de plăți pentru criptomonede în această săptămână. (Profit.ro)

9. Înmatriculările de autoturismelor noi și second hand înregistrate în România, în primele cinci luni din 2019, au ajuns la 241.629 de unități, cu 1,32% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. Peste 184.000 sunt din categoria „rulate”, relevă statistica Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. (Profit.ro)

10. Micro-Folie Sibiu, primul muzeu digital din România, a fost inaugurat oficial, sâmbătă, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și al Sezonului România-Franța. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Preoții care au oficial ieri prima slujbă, după incendiul de acum două luni, la catedrala Notre-Dame, au purtat căști de protecție. Karine Perret, Pool via AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară în istoria Statelor Unite, Franța și-a rechemat ambasadorul de la Washington – Cronica dimineții
Trump: Nu vrem schimbarea regimului de la Teheran și nici război cu Iran – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău